Skip to main content

Speciaal voor mensen in de zorg geven Hester en Martine tijdens de Week van het Werkgeluk een workshop. Met praktische technieken om in kaart te brengen welke factoren invloed hebben op jouw werkplezier. Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk en wat hebben jullie zelf met dit onderwerp, vroegen wij aan Hester en Martine…

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?

Hester: Ik vond het als kind al interessant om op verjaardagen te luisteren naar de verhalen van volwassenen die bevlogen over hun werk vertelden. Het werkt aanstekelijk wanneer mensen opgaan in dat wat ze doen. Nog altijd laat ik me graag inspireren door verhalen van anderen. Als trainer wil ik mensen te inspireren om je werk zo in te vullen dat je authentiek blijft zodat je daadwerkelijk iets (van jezelf) kunt bijdragen.

Martine: Ken je dat gevoel dat je de hele wereld wel wilt vertellen hoe leuk je werk is en je jezelf erin kwijt kunt? Dat je stuiterend na een coachingsgesprek naar buiten loopt en enorm blij bent… Naar dat gevoel ga ik graag op zoek met mensen die bij me komen als ze hierin vastlopen.

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Martine: Om mijn eigen werkgeluk te vergroten plan ik mijn week zo in dat er momenten tussen opdrachten vallen waarin ik tijd heb om nieuwe ideeën uit te werken. En ik hou bijvoobeeld enorm van buiten zijn en kom nu bijvoorbeeld terug van een intervisiegesprek dat we al wandelend door een natuurgebied hebben gevoerd. Daar laad ik weer enorm van op.

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk?

Omdat we allebei weten en ervaren hoe fijn het is als je voluit met plezier op kunt gaan in je werk; jezelf erin kwijt kunt en je werk ervaart als zinvol. We hopen met de workshop bij te dragen aan het werkgeluk van mensen die in de zorg werkzaam zijn omdat daar de werkdruk zo ontzettend hoog is dat het werkgeluk in gedrang komt.

Wat gaan jullie precies doen?

Smeedwerk verzorgt een workshop waarin je je eigen werkgeluk onderzoekt en vervolgens door praktische opdrachten oefent met nieuw gedrag. Je gaat niet alleen aan de slag met je eigen situatie, maar helpt ook de andere deelnemers. Uiteindelijk werk je toe naar een kort pleidooi waarin je je conclusies en voornemens verwoordt omdat het uitspreken je bekrachtigd en zal helpen om op de werkvloer aan de slag te gaan met je eigen werkgeluk en/of dat van je collega’s.

Wat wil je als boodschap meegeven?

Smeedwerk vindt dat jij jouw ijzer moet smeden wanneer het heet is. Als jij jouw werkgeluk wil vergroten, dan ben je er waarschijnlijk bewust of onbewust al langer mee bezig. Grijp deze kans om dat verlangen een boost te geven en onderzoek samen met ons wat jou gelukkig maakt in je werk, hoe je dit kunt vergroten, hoe je dit op de agenda zet en er over communiceert op je werkplek.

Wil je naar de workshop van Martine en Hester?

Je kan je hier aanmelden.

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord