Skip to main content
Werkgeluk is volgens Wilma Werkheim vooral een kwestie van doen. “Zet in de Week van het Werkgeluk het onderwerp op de agenda door dingen te doen: kleine en grote(re) dingen. Dat maakt niet uit en samen met Happy Office help ik daar graag bij. We bieden hiervoor drie gratis yoga/coachingsboosters aan (op maandag of woensdag). Weet je een team dat of een organisatie die deze booster kan gebruiken? Meld je dan hier aan. Vermeld daarbij dat het gaat om de yoga/coachingsbooster en waarom jij vindt dat dit team of deze organisatie deze oppepper verdient. Het beste, leukste, grappigste of ontroerendste verhaal krijgt voorrang en anders is het wie het eerst komt het eerst maalt!”  

Wilma werkt en werkte voor onder andere Bol.com, Heineken en de Olympische Spelen. Enthousiast als ze is, stort ze zich vol overgave in de Week van het Werkgeluk en ze vertelt je graag waarom.

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?
Tien jaar geleden heb ik gekozen om voor mezelf te beginnen en die keuze maakt me nog iedere dag blij. Door mijn werk kom ik bij veel bedrijven en ontmoet ik de leukste mensen. Dat vind ik zo inspirerend. Bovendien kan ik mijn grote hobby yoga combineren met mijn nieuwsgierigheid naar het verhaal achter ieder mens. Hoe leuk is dat?

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?
Mijn vrijheid is mijn grootste werkgeluk. Iedere dag voel ik die tot in mijn tenen: wanneer ik onderweg ben, wanneer er iets nieuws op mijn pad komt, wanneer ik gesprekken heb met mensen. Ieder dag is anders. Wat me ook heel gelukkig maakt, is iets positiefs bijdragen aan anderen. Met yogalessen leer ik mensen te ontspannen en met coaching laat ik mensen nadenken over waar zij gelukkig van worden. Als iemand na een les of sessie weer gaat stralen… Dan ben ik blij.

Waarom doe je mee met de Week van het Werkgeluk?
Ik doe niets liever dan anderen inspireren om positief naar dingen te kijken. Geluk en werkgeluk kunnen zomaar om de hoek liggen. Daarmee bedoel ik niet dat iedereen de hele dag heppie de peppie moet zijn, hoor. Het gaat om situaties van een andere kant bekijken, nieuwe inzichten. Maar als je echt gelukkiger wilt worden, moet je wel dingen doen. Er zijn zoveel mogelijke initiatieven, die bij jezelf beginnen. En met een beetje proberen, kom je er niet. Het gaat om er echt voor te kiezen en er dan vol voor te gaan.

Wat ga je precies doen tijdens de week van het werkgeluk?
De Week van het Werkgeluk staat voor mij in het teken van bewegen. Uit je hoofd, in je lijf. Wanneer ik bedrijfsyoga geef, zie ik vaak alleen maar hoofden binnenkomen. Pas wanneer we de tijd nemen om in te checken, zie ik de lijven volgen. Juist van die verbinding worden mensen gelukkig. Om mensen dat te laten ervaren, bied ik, namens Happy Office, op de maandag en de woensdag drie teams of organisaties een gratis yoga/coachingsboosters van een uur aan. En dat kan gewoon op kantoor, mensen hoeven zelfs geen sportkleren mee te nemen. Via deze link kun je je aanmelden. Op donderdag vertrek ik met mijn beste vriendje, Ynzo van Zanten, naar Spanje om daar een yoga- en bootcamp retreat te geven. Ook dat is voor mij werkgeluk.

Wat wil je als boodschap meegeven?
Met je mondhoeken omhoog gaat alles makkelijker.

Maartje Wolff

Author Maartje Wolff

More posts by Maartje Wolff

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord