Skip to main content

Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely doet mee aan de Week van het Werkgeluk omdat hij het onderwerp belangrijk vindt: “En dat iedereen kan meedoen en aanhaken, spreekt me aan.” Ynzo geeft op maandag 24 september tijdens de masterclass ‘Wat is de winst van werkgeluk’ een talk en organiseert op dinsdag 25 september, samen met Happy Office, een workshop over Purpose & Storytelling. Hij vertelt over zijn link met het onderwerp en wat hij doet om zijn werkgeluk op een 8 te houden.  

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?

Ik heb, denk ik, de allerleukste baan van de wereld. Ik mag namelijk op allerlei plekken in de wereld een geweldig verhaal vertellen over purpose, verbinding en resultaten, bij het meest betekenisvolle bedrijf van Nederland (and beyond). En chocolade uitdelen. Wat wil een mens nog meer? Met plezier heb ik twee jaar geleden het grootste deel van mijn zelfstandig ondernemerschap opgegeven om me als Choco Evangelist bij Team Tony’s aan te sluiten en daar heb ik nog steeds geen spijt van. Werkpret staat binnen Tony’s Chocolonely op 1. We zeggen niet voor niets Crazy about Chocolate, Serious about People.

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

In mijn rol als Choco Evangelist heb ik veel vrijheid. Ik reis de hele wereld over om te doen waar ik goed in ben: mensen enthousiasmeren en in beweging krijgen voor een betere wereld. Hoe fijn is dat? Daarbij is het voor mij belangrijk dat ik flexibel mijn tijd kan indelen, om bijvoorbeeld ook echt thuis te zijn. En verder heb ik ruimte nodig om te reflecteren. Mijn werkgeluk-lat ligt hoog, ik moet minimaal een 8 scoren.

Waarom doe je mee met de Week van het Werkgeluk?

Werkgeluk is belangrijk en dat iedereen kan meedoen en aanhaken, spreekt me aan. Je ziet vaak bij dit soort initiatieven dat iedereen zijn eigen evenement claimt of zijn eigen beweging creëert. Dat is jammer, zeker als het gaat over werkgeluk. Tenslotte wordt iedereen gelukkig van iets anders en kan niemand een ander gelukkig maken. Iedereen op zijn eigen manier laten meedoen, vind ik top.

Wat ga je precies doen tijdens de week van het werkgeluk?

Ik geloof dat ik het in de Week van het Werkgeluk nogal druk heb. Tijdens de masterclass ‘Wat is de winst van werkgeluk’, waarmee Women Inc. en Happy Office de week openen, geef ik een talk. Op dinsdag 25 september verzorg ik samen met Happy Office een workshop Purpose & Storytelling. En daarna is het tijd voor mijn eigen werkgeluk. Dan vertrek ik naar Spanje om samen met een vriendin een bootcamp/yoga retreat te geven.

Wat wil je als boodschap meegeven?

Moet ik ook nog een boodschap meegeven? Vind je bovenstaande niet genoeg? Nou, ok dan. Wil je ook aan de slag met werkgeluk, zorg dan dat je weet waarom je doet wat je doet en probeer dan vooral ook iets te doen waar de wereld een beetje beter van wordt. Geloof mij nou daar word je echt blijer van. Doe het samen met anderen, zorg dat je doelen stelt en die vooral haalt, maar het allerbelangrijkste is: zorg dat er een beetje fun along the way is;-).”

Maartje Wolff

Author Maartje Wolff

More posts by Maartje Wolff

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord