Skip to main content

Een goede organisatiecultuur is een cruciaal onderdeel van succes van organisaties. Een cultuur waarin mensen gestimuleerd worden het beste uit zichzelf te halen, zich te ontwikkelen, met anderen goed samen te werken, voortgang boeken in zinvol werk én plezier te hebben. Happy Office en WOMEN Inc vonden elkaar gelijk op het thema en besloten samen op weg te gaan naar de eerste Week van het Werkgeluk, in 2018. De kick-off is van de hand van WOMEN Inc. We spraken met onze contactpersoon Suzan Steeman, wat zij van het thema Werkgeluk vindt. 

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk? 

Sinds het ontstaan van de Week van het Werkgeluk ben ik steeds concreter met het thema bezig. Maar ik realiseer me ook dat dit al veel langer een belangrijk thema voor me is. Ik breng veel tijd op mijn werk door en ik vind het heel belangrijk dat ik daar positieve energie van krijg.

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Ik ben veel bezig met het garanderen van mijn eigen Werkgeluk. Dat doe ik door stil te staan bij waar ik energie van krijg en blij van word. Ik let er ook goed op dat ik niet teveel stress ervaar. Ik ga elke dag tien minuten naar buiten om ‘niets’ te doen. Daarmee laad ik mezelf op en maak ik mijn hoofd even leeg. Daarnaast zijn mijn collega’s ook een belangrijke bron van Werkgeluk.

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk? 

Samen met Happy Office is WOMEN Inc. ‘de Week van het Werkgeluk’ gestart. We willen werkgevers inspireren om een organisatiecultuur te creëren waarin mensen optimaal floreren. Dit is een: inclusieve, gelukkige en gezonde organisatiecultuur. Meer gelijkheid op de arbeidsmarkt is een voorwaarde van werkgeluk. WOMEN Inc. zet zich in voor verschillende onderwerpen die hiervoor belangrijk zijn, zoals: partnerverlof, zorgvriendelijk werkgeverschap en vitaliteit op de werkvloer.

Wat gaan jullie precies doen?  

We organiseren op 24 september de Masterclass: ‘Wat is de winst van werkgeluk?’ Tijdens de Masterclass komen werkgevers en HR-directeuren er door inspirerende talks en strategische inzichten achter over hoe zij een gelukkige en gezonde organisatiecultuur creëren en wat het hun organisatie oplevert. Daarnaast besteden we via onze website de hele week aandacht aan Werkgeluk.

Wat wil je als boodschap meegeven?

Aantrekkelijke werkgevers vinden het belangrijk dat hun medewerkers optimaal
functioneren. Het loont om oog te hebben voor het geluk van medewerkers én oog voor een goede balans tussen werk en privé en tussen werk- en zorgtaken.

 

Hartelijke groet, Suzan Steeman
Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord