Skip to main content

Werkgeluk  werkt! Dat is de aansprekende naam van het bedrijf van Suzanne van der Lienden. Samen met Marieke  Vennik organiseert zij tijdens de Week van het Werkgeluk  een workshop ‘Vergroot je werkgeluk, restyle je baan!’ We vroegen Suzanne en Marieke waarom ze zo  enthousiast zijn over het thema werkgeluk en wat ze precies gaan doen. 

 

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?

Wij hebben ervaren wat het is om ongelukkig te zijn op je werk. Dat gunnen wij niemand. We spenderen veel van onze tijd op het werk. Dan is het wel zo fijn als het werk ook (grotendeels) leuk is! Wij zijn ervan overtuigd dat als je gelukkig bent op je werk, je er zoveel andere voordelen bij krijgt. Ook levert een gelukkige werknemer een organisatie ontzettend veel op. Nog niet iedereen ziet dat. Wij hebben van het vergroten van werkgeluk ons werk gemaakt. Marieke vult dit grotendeels individueel in. Zij inspireert, motiveert en begeleidt mensen door middel van loopbaancoaching naar bewuste keuzes en daardoor naar meer werkplezier. Suzanne vergroot het werkgeluk vooral op organisatieniveau. Ze traint, coacht, adviseert en inspireert organisaties om ze te helpen met het vergroten van het werkgeluk.

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?
Marieke: werkgeluk zit voor mij vooral in vrijheid, een eigen missie en een positieve bijdrage leveren aan de werkbeleving van andere mensen. Ik probeer in mijn werk dan ook heel bewust te kiezen voor díe ingrediënten, omdat ik daar de meeste dingen energie van krijg en omdat ze passen bij mijn drijfveren. De ene keer gaat dan beter dan de andere keer, maar ik zorg altijd voor een zorgvuldige afweging. En een goede balans tussen mijn gezin en mijn werk vind ik erg belangrijk.

Suzanne: Ik doe alleen nog maar wat ik leuk vind en wat past bij mijn kwaliteiten en talenten. Het meest werkgelukkig ben ik als ik anderen dezelfde inzichten kan verschaffen. Werk doen waar je blij van wordt! Daarnaast zorg ik voor een goede balans tussen werk en privé. Mijn passie is mijn werk, maar ook mijn gezin. Daarom is een goede balans voor mij heel belangrijk.

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk?
Omdat ook wij het heel belangrijk vinden dat werkgeluk op de agenda van elke organisatie komt te staan. Werkgeluk kent alleen maar winnaars. De Week van het Werkgeluk is een prachtig initiatief om even heel bewust stil te staan bij dit onderwerp. Een initiatief om gezamenlijk organisatie te overtuigen van alle voordelen.

Wat gaan jullie precies doen?
Wij organiseren op donderdag 27 september een trainingsdag in het oosten van het land: Vergroot je werkgeluk, restyle je baan. De ochtend staat in het teken van werkgeluk. Het is een praktische kennismaking waarin de deelnemers een beeld krijgen van wat werkgeluk inhoudt en wat je zelf kunt doen om je werkgeluk te vergroten. In de middag krijgen deelnemers praktische handvatten om het werk zodanig te beïnvloeden dat het beter bij je past: jobcrafting. Het is een interactieve dag; kleinschalig, positief, waardevol en informeel.

Wat wil je als boodschap meegeven?
Doe wat je leuk vindt! Of zoek uit wat je leuk vindt! Blijf niet hangen in een baan waar je geen energie van krijgt of die niet (meer) bij je past. We mogen nog een tijdje doorwerken met z’n allen; zorg er dan voor dat je de regie pakt en werk doet waar je blij van wordt.

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord