Skip to main content

De Week van het Werkgeluk ondersteunt de Sustainable Development Goals (SDG): Sinds 2015 werkt de Verenigde Naties aan deze 17 Sustainable Development Goals, oftewel, Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Met deze doelen willen zij in 2030 een duurzame wereld voor iedereen bereiken, waarin niemand wordt buitengesloten. De doelen gelden voor alle landen en voor alle mensen.

De (internationale) Week van het Werkgeluk ondersteunt actief de doelen 3, 5 8 en 11:

3: Goede gezondheid en welzijn

5: Dezelfde rechten en kansen voor mannen en vrouwen

8: Goede banen, duurzame economische groei en eerlijke verdeling van welvaart

11: Duurzame, veilige en veerkrachtige steden en gemeenschappen

 

Werkgeluk centraal

Door werkgeluk in organisaties centraal te stellen dragen we bij aan een gezonder en evenwichtiger werk-prive balans, met gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Sterke organisaties zorgen voor duurzame groei. Binnen en buiten organisaties bouwen we aan een community van mensen die werkgeluk omarmen en zien als motor van succes. Inmiddels zijn er al meer dan 5000 mensen, van over de hele wereld aangesloten bij deze beweging. Doe jij ook mee en zet jij medewerkers in jouw organisaties op de eerste plaats? Teken dan hier het Manifest voor meer werkgeluk!

 

SDG’s in Nederland

De SDG’s raken veel beleidsdoelen van de Nederlandse overheid. Net als de meeste landen heeft Nederland de doelen nog niet helemaal bereikt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meet elk jaar hoever Nederland is met de SDG’s. En hoe Nederland presteert vergeleken met andere Europese landen. Als Nederland op de huidige manier doorgaat, bereikt het in 2030 niet alle SDG’s. Voor een aantal doelen heeft Nederland wel een stevige basis. Bijvoorbeeld voor de doelen voor werk, onderwijs, gezondheid en de rechtsstaat. Ook wordt de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen (SDG 5) langzaam kleiner. Maar vergeleken met andere Europese landen krijgen vrouwen in Nederland minder vaak een managementpositie of een zetel in het parlement.

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord