Skip to main content

Ook bij Highcare, specialist voor zorgprofessionals, stond de laatste week van september in het teken van werkgeluk. Voor Chief Happiness Officer Daphne Boogh ging het vooral om het onderwerp op de agenda te zetten en kleine, laagdrempelige dingen te doen.

“We zijn begonnen met het ophangen van het werkgelukmanifest bij de koffiecorner. Verder hebben we een vaasje bloemen op ieders kamer gezet en gezorgd voor lekker water en bijzondere thee. Gewoon als blijk van aandacht en waardering. Op maandag hebben we met zijn allen geluncht. Daar nemen we doorgaans niet genoeg tijd voor, wat iedereen eigenlijk heel jammer vindt. Het was meteen een goed leermoment, want we hebben afgesproken dit vaker te doen.”

Geluksmomenten bij Highcare

“Geluk is voor iedereen wat anders en om mensen zelf te laten nadenken over wat hen gelukkig maakt, hebben we in de gang een canvas opgehangen met de uitnodiging om geluksmomenten te delen. We hebben hier veel reacties op gekregen, collega’s vonden het leuk om te doen. En verder hebben we het gesprek over werkgeluk op gang gebracht door op onze kantoren een Kletsmoment uit te delen. Dat is een pot met leuke persoonlijke vragen die collega’s aan elkaar kunnen stellen.”

Gelukspoppetje

Al met al is er gedurende de hele week op verschillende manieren aandacht aan werkgeluk gegeven. “Natuurlijk zijn we de Highcare interimprofessionals ook niet vergeten. We hebben iedereen een kleine reep Tony’s Chocolonely gestuurd met een gelukspoppetje en een kaartje met een persoonlijke boodschap. Het zijn allemaal kleine attenties, maar juist dat soort dingen maakt het leuk en laagdrempelig. Iedereen reageerde zo positief, dat het absoluut naar meer smaakt.”

Maartje Wolff

Author Maartje Wolff

More posts by Maartje Wolff

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord