Skip to main content

De gemeente Roerdalen staat erom bekend al langere tijd bezig te zijn met geluk voor inwoneners. In de Week van het Werkgeluk stond ook het geluk van de medewerkers hoog op de agenda, bijna iedere dag was er een activiteit rondom werkgeluk, georganiseerd door de medewerkers zelf. Lees hieronder hun verslag. 

Meer weten over geluk in de gemeente Roerdalen? Lees het artikel van Laurens Bijl, gelukscoördinator in de gemeente. 

 

De week van het werkgeluk werd van de gemeente Roerdalen werd georganiseerd door en voor medewerkers. Het organiserende ‘werkgelukteam’ kreeg hierbij de vrije hand om het programma naar eigen inzicht in te vullen. Collega’s konden zich aanmelden om mee te doen met de activiteiten. Ook onze ‘huisgenoten’ die werken bij het Servicentrum Maasgouw/Echt-Susteren/Roerdalen werden uitgenodigd.

 

Maandag

“Werken aan geluk: hoe doe jij dat?” Deze vraag stond centraal tijdens de gezonde lunchsessie op maandag. Met mini-workshops door onze teamleiders over o.a. vertrouwen, durven, los laten, balans en willen. Collega’s en huisgenoten gingen met elkaar in gesprek over wat dit voor hen betekent.

 

Dinsdag

Dinsdag stond er een gelukswandeling op het programma onder leiding van onze gelukscoördinator Laurens Bijl. Een van de geluksopdrachten was het beantwoorden van de volgende vraag: “Wat was jouw geluksmoment afgelopen week?” Door middel van deze vragen ontstonden er mooie gesprekken tussen collega’s over geluk en concrete acties om er meer mee te doen (voor jezelf of voor anderen).

 

Donderdag

Donderdag organiseerden we een workshop yoga. Waardoor je even helemaal kon ontspannen en uit de dagelijkse werksleur werd gehaald. Na afloop waren de deelnemers heel ‘zen’ waardoor ze veel effectiever aan de slag konden gaan met de rest van hun werk die dag. Leuk en ontspannen om samen met collega’s te doen.

 

Hele week

Een van onze vergaderruimtes was tijdens de week van het werkgeluk omgetoverd tot ‘chill-ruimte’. Met zitkussens en gezellige styling. Weer eens wat anders. Op intranet konden collega’s interessante artikelen lezen over werkgeluk.

 

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord