Skip to main content

De Week van het Werkgeluk was ook in Belgie een succes. Een van de organisaties die daaraan meedeed was Redirect People. Omdat ze geloven in werkgeluk als integraal onderdeel van een businessmodel. Over glimmende ogen, talenten ontplooien en een persoonlijke missie van Loek Vaessen. 

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?

Ik gun iedereen een job waarin ieders talent in de best passende context kan worden benut. Helaas zie ik nog te veel mensen een baan doen die hun niet gelukkig maakt en is het bevorderen van ieders werkgeluk zowel een persoonlijke als een professionele missie.

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Ik heb het geluk dat ik erg positief in het leven sta en vooral in kansen kijk in plaats van problemen. De belangrijkste factor voor mijn eigen werkgeluk is vertrouwen vanuit de werkgever. Zodoende kan ik mijzelf zijn, voel ik mij werkondernemer en krijg ik meer werkgeluk door zelfstandig met mijn tijd om te gaan en vermeerder ik het geluk door positieve maar ook moeilijke zaken te delen met collega’s. Last but not least is ook humor en beweging belangrijk voor mijn werkgeluk. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk/ hebben jullie meegedaan?

Onze pay of is Let’s make happiness work! Vanuit onze ‘why’ geloven wij erin dat medewerkers het meest  gelukkig zijn indien ze hun talent optimaal op hun werk kunnen inzetten en zich kunnen ontplooien. Het team van redirect people bestaat pas één jaar in Nederland en 8-tal jaren in België. We hebben zeer verschillende culturen en markten doch worden allen gedreven door onze gezamenlijke purpose. We hebben intern al diverse inspiratie sessies gehad inzake het onderwerp werkgeluk en happy leadership en het meedoen aan de Week van het Werkgeluk was dan ook een meer dan logische actie. Overigens bij deze week houdt het uiteraard niet op. We hebben als ambassadeur met name ruchtbaarheid gegeven aan het onderwerp werkgeluk doch onze missie om werkgeluk als integraal onderdeel van een businessmodel te laten zijn bij de BV Nederland en België. Nog volop werk aan de winkel.

Wat hebben jullie precies gedaan? Hoe was dat, wat heeft het opgeleverd?

We hebben een aantal van onze kandidaten (medewerkers die we coachen bij hun loopbaanontwikkeling of middels outplacement begeleiden) gevraagd wat werkgeluk voor hen betekent. Dit hebben ze met een drietal woorden op een bord geschreven en vervolgens zijn onze coaches met hun hierover in gesprek gegaan. Het doel was om hun ogen opnieuw te zien glinsteren bij het vertellen van hun flow momenten op het werk zodat we deze positieve energie kunnen vertalen naar hun loopbaanwensen. Hiernaast hebben wij voor de directieleden van de flexpoint group ( Equipe, Trento Engineering, Easy Match Payrolling, Redirect people en Staffing) op de eerste dag van deze week een workshop happy leadership gegeven. Hiermee is een begin gemaakt om de employee experience en de rol van de leidinggevende de komende jaren op een nog hoger plan te brengen.  Tenslotte hebben we ook deze week ons Lumina assessment in promotie gedaan (met gratis uur loopbaancoaching) in het kader van het licht op je zelf laten schijnen en je werkgeluk te vergroten.

Wat wil je als boodschap meegeven?

Vaak voelen mensen het wel maar zijn ze zich er onvoldoende van bewust dat werkgeluk een keuze is. Mijn boodschap aan alle medewerkers die meer dan één baaldag op het werk per week hebben is de volgende: je werkt gemiddeld meer uren in je leven dan dat je privé te besteden hebt. Laat deze tijd dan ook de moeite waard zijn en je energie geven. Kom direct in actie als je twijfelt of je nog wel op de goede plek zit of als je het al zeker weet. Begin met dapper zijn en uit je comfort zone te komen. Niemand anders doet het voor je, of als het te laat is en iemand anders beslist. En laten we eerlijk zijn, comfort betekent ook te vaak kiezen voor negatieve zekerheid terwijl je van binnen weet dat je meer voldoening uit je werkend leven kunt halen. Begin met het opnieuw inzicht verkrijgen in je talenten BV, breng je flow momenten en succesverhalen in kaart en ga aan de slag met vernieuwd zelfvertrouwen en ga voor je kansen op de arbeidsmarkt.

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord