Skip to main content

De internationale week van werkgeluk was voor Frames de aanleiding om aan werkgeluk eens extra aandacht aan te besteden. Juist omdat het zo belangrijk is om hier eigenaarschap in te nemen, een topic wat uiteraard aan de orde is sinds de invoering van Holacracy (zelforganisatie) begin dit jaar, vertelt Charlotte Vergouwen van Frames. 

“Het doel was om het onderwerp op een luchtige manier aandacht te geven zonder dat het veel tijd hoeft te kosten, en dat is gelukt! De volgende initiatieven zijn in de Week van het Werkgeluk uitgevoerd: We hebben ‘waarderingskaarten’ ingevoerd, welke nu in omloop zijn in de organisatie. Gewoon, om je collega te laten weten wat jij dan waardeert in hem of haar.

Ook werden er tijdens de lunchpauzes meditatiesessies gehouden, even ontvluchten van de hectiek van de dag en met je beide benen op de grond meegevoerd worden. Zo’n succes dat de volgende sessies al worden ingepland! Ook hebben we iedereen laten stemmen op specifieke kenmerken: wie er het beste kan luisteren, het meest behulpzaam is en nog een aantal onderwerpen. Veel inzendingen en op vrijdag hebben we de winnaars op gepaste wijze in het zonnetje gezet!

De week werd ook nog eens versterkt door een dagelijks e-mailtje met daarin de link naar een Feelgood-liedje, decoratie met slingers en zelfgebakken lekkers bij de koffie.
Wat ons betreft wachten we niet tot volgend jaar en blijven we dit soort initiatieven organiseren!”

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord