Skip to main content

Werkgeluk gaat over veel meer dan alleen lol maken en het leuk hebben met elkaar. Het gaat over betekenisgeving, moeilijkheden overwinnen, oprechte interesse in elkaar hebben en successen vieren. Kortom, over een scala aan emoties; ook de emoties die we minder leuk vinden. Om hier op een goede manier invulling aan te geven, heb ik samen met 4 collega’s binnen UWV de Denktank Werkgeluk opgericht. En deze gaan we in de Week van het Werkgeluk lanceren, omdat we het manifest onderschrijven en de week een mooi moment vinden om aandacht voor dit thema te vragen.

Denktank

We beginnen op ons hoofdkantoor met banieren, een poster en een molen met complimentenkaarten. Daarnaast gaan we positief lawaai maken op ons intranet. Met als doel om mensen, die binnen UWV iets willen met werkgeluk, uit te nodigen om de Denktank om advies te vragen. Verder bieden we intern masterclasses en workshops aan. Alles op eigen initiatief en naast ons reguliere werk. Gewoon omdat we bevlogen en deskundig zijn op het onderwerp. We hebben elkaar ook letterlijk ontmoet aan de hand van het thema werkgeluk, soms op een bijeenkomst, soms digitaal en zo besloten de krachten te bundelen.

Werkgeluk

Ik werk al jaren bij UWV en kom nog iedere dag graag m’n bed uit voor het werk dat ik doe. Ik prijs mezelf iedere dag gelukkig dat ik me kan bezighouden met de onderwerpen die ik het meest belangrijk vind: MVO, (werk)geluk en het besturen van het interne 50+ netwerk. Daarbij werk ik ook nog eens met fijne mensen. Zelfregie, andere mensen en betekenisgeving zijn voor mij de sleutelwoorden als het gaat om werkgeluk.

Waar gaat het om?

Geluk en werkgeluk zijn voor mij het antwoord op de vraag: ‘waar gaat het om in het leven en in het werk?’ Daarom vond ik het ook zo fascinerend om bij de Erasmus Universiteit de gelukswetenschap verder te bestuderen. Na een aantal opleidingen en masterclasses, ben ik mijn kennis gaan delen binnen UWV. Door een masterclass te ontwikkelen en te geven, kwam ik steeds meer collega’s tegen die net zo bevlogen zijn op dit thema als ik. De Denktank is de volgende maar zeker niet de laatste stap.

Maartje Wolff

Author Maartje Wolff

More posts by Maartje Wolff

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord