Skip to main content

Bij Triodin geloven ze dat iedere dag het beste uit jezelf, mensen en processen halen een winnende cultuur oplevert met energie en succes voor de organisatie, haar medewerkers, toeleveranciers én klanten. Daar geloven wij ook in. Dus we gingen eens bij ze langs om te kijken hoe ze dat nou precies bedoelen. Een hartelijke ontvangst met heerlijke lunch, goede gesprekken over het (o.a. gezins)leven, Eindhoven, maakbaarheid en de High 5 Lean methodiek. En werkgeluk natuurlijk, en waarom Triodin meedoet aan de Week van het Werkgeluk. 

Miels en Edwin, wat hebben jullie zelf met het onderwerp werkgeluk?

Miels: Tot voor kort beleefde ik weinig plezier aan m’n werk. Ik had niet het gevoel een bijdrage te leveren of uitgedaagd te worden. Uit die cirkel stappen viel niet mee: het dagelijkse werk kostte al veel energie, dus zie dan maar eens energie over te houden om te ontdekken wat dan wèl bij je past en je daarin te ontwikkelen. Maar uiteindelijk is het de enige optie. Ik weet hoe het is om weinig werkgeluk te ondervinden, en wat het met je kan doen als dat verandert. Het is geweldig om daar andere mensen en teams ook mee te mogen helpen.

Edwin: De term werkgeluk is er eigenlijk pas sinds kort als label aan te hangen maar de kick in mijn werkcarrière is toch wel scoren door collega’s te laten scoren. Mensen betrekken bij het verbeteren van hun eigen werk. Misschien dat het iets te maken heeft met de ervaring die ik heb opgedaan toen ik nog thuis bij mijn ouders woonde? Mijn vader was in ieder geval niet altijd happy op zijn werk kan ik mij herinneren. Misschien komt daar die Robin Hood-achtige drive vandaan om mensen hun positie te helpen verbeteren…?

 

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Miels: Werkgeluk ervaar ik door mezelf en anderen te verbeteren. Iedere week vraag ik me daarom af of ik mezelf heb ontwikkeld, en of ik anderen heb geholpen. Die vragen kan ik misschien niet iedere week positief beantwoorden, maar dat hoeft ook niet. Op die momenten sta ik even stil bij de vraag wat ik de komende week anders kan doen om daar verandering in te brengen.

Edwin: Bewust erbij stil staan, denk ik, is het belangrijkste. Wat we als Triodin-collega’s bijvoorbeeld doen is ons steeds bewuster zijn van hoe we werken en hoe dat strookt met wat ons raakt en aanspreekt in ons werk. Onze 7 leidende principes die we voor ons zelf hebben opgesteld helpen ons om andere keuzes te maken en ons werkgeluk te vergroten.

 

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk?

Enthousiasme (en liefde) vermenigvuldigen als je het deelt! Meedoen lag dus voor de hand: Niets zo leuk als bezig zijn met materie waar je zelf vrolijk van wordt en waar anderen hopelijk ook iets aan hebben en het sluit hartstikke mooi aan bij de visie die we bij Triodin uitdragen!

 

Wat gaan jullie precies doen?

Sommige organisaties zetten zich met name in voor plezier óp het werk. Bijvoorbeeld door borrels of uitjes te organiseren, ergens een voetbaltafel neer te zetten of samen te lunchen. Ongetwijfeld dingen waar mensen zich beter door voelen. Maar wij leggen het accent graag bij het werk zèlf. Door stil te staan bij de manier waarop je als team met het werk bezig bent. Mensen ervaren meer werkgeluk als ze het gevoel hebben een bijdrage te leveren en betrokken te worden. We gaan een manier laten zien om dat te bereiken.

 

Wat wil je als boodschap meegeven?

Wij bij Triodin geloven dat iedere dag het beste uit jezelf, je mensen én je werkprocessen halen een winnende cultuur oplevert voor alle belanghebbenden. De kneep zit ‘m in de combinatie van procesverbetering en mensontwikkeling. Als je die samen laat gaan ontstaan er mooie dingen en mooie mensen!

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord