Skip to main content
Met Marjolein van Eersel werken we al lang samen. Expert op het gebied van Design Thinking en innovatie. En gewoon een topvrouw. Natuurlijk doet ze mee met de Week van het Werkgeluk. Op maandag geeft ze een workshop Creativity Workout. En ze is er natuurlijk bij op de Unconference om mee te praten over hoe werkgeluk in Nederland normaal kan worden. Ook aan haar vroegen we… 

Wat heb je zelf het met onderwerp werkgeluk?

Mijn link met werkgeluk is dat ik 3 jaar geleden voor het eerst werkgeluk op de eerste plaats heb gezet voor mezelf.
Dat heeft grote gevolgen gehad!
Namelijk het opzeggen van mijn vaste baan bij een geweldige werkgever met fantastische collega’s waar ik 16 jaar had gewerkt.
Ik was op papier heel gelukkig, ik had alles waar een werknemer van dromen kan…en toch zat ik (niet meer) op de juiste plek.
Toen ben ik voor mezelf begonnen als Innovation, Creativity and Happiness facilitator.
En nu sta ik echt in mijn kracht en ben daarmee ongelofelijk gelukkiger op mijn werk.

Wat doe je om je eigen werkgeluk te vergroten?

1) Zoveel mogelijk samenwerken met mensen die mij energie geven (tja, echt luze dat je daar een keuze in hebt als freelancer)
2) Stoppen met overal JA op te zeggen. Keuzes maken en dus NEE zeggen tegen projecten/opdrachten waarvan ik weet dat ik dan minder in mijn kracht sta
3) Mezelf blijven ontwikkelen op gebieden waarin ik echt zelf wil groeien (à la Marc Lammers, stoppen met het focussen op waar je niet goed in bent)
4) Speak up! Zowel naar anderen (aangeven waar ik nu echt gelukkig van word op het werk) als naar mezelf.
5) Mijn energie blijven geven aan anderen wat mij weer energie geeft!

Waarom doe je mee met de Week van het Werkgeluk? 

Om bij te dragen aan het vergroten van de bewustwording van hoe belangrijk Werkgeluk is en vooral dat je er zelf iets aan kunt doen.

Wat ga ik doen?

Een interactieve Work Out begeleiden over Creativiteit.
Daarbij met het gebruik van mindsetters mensen buiten hun eigen kaders laten denken en zo hun creativiteit ontketenen. We gaan onze intellectuele spieren trainen en treden daarmee buiten onze bestaande denkkaders.
De oefeningen die we gaan toepassen noemen we mindsetters. Deze zijn afgeleid van de toegepaste improvisatie. Mindsetters zijn praktische tools die je breed toe kunt passen op het werk en dat levert werkgeluk, innovatie en impact op!

Wat wil je als boodschap meegeven?

Je kunt niet de richting van de wind veranderen, wel de stand van de zeilen!
Neem zelf ownership (zoals dat zo mooi heet) en onderzoek wat JIJ kunt doen om je eigen werkgeluk (en misschien ook dat van je team) te vergroten.
Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord