Op zoek naar een spreker?

Op zoek naar een inspirerende spreker voor de Week van het Werkgeluk of daarbuiten? Bekijk hier de lijst en neem direct contact op.

Co-founder Happy Office

Maartje Wolff

Maartje Wolff is een ervaren spreker, trainer en consultant op het gebied van organisatiecultuur, werkgeluk, purpose en storytelling, strategie en interne communicatie.

In tijden van turbulentie en verandering moeten organisaties flexibel en veerkrachtig zijn en blijven. Dat kan alleen als hun medewerkers veerkrachtig zijn, het maximale uit zichzelf halen en gelukkig zijn op het werk. Hoe bouw je als organisatie een positieve werkcultuur waarin mensen kunnen floreren? Als expert op het gebied van organisatiecultuur en werkgeluk ondersteunt Maartje Wolff, samen met Fennande van der Meulen, organisaties en teams bij deze gedragverandertrajecten.

In 2014 richtte Maartje Wolff samen met Fennande van der Meulen Happy Office op, een van de voorlopers op het gebied van werkgeluk en organisatiecultuur in Nederland. Happy Office heeft als missie: aandacht voor werkgeluk en een positieve werkcultuur in Nederland en de rest van de wereld normaal te maken.

Trackrecord
- Happy Office ontwikkelde als een van de eerste in Nederland een diepgaande vierdaagse Opleiding tot Werkgelukdeskundige. Inmiddels geven we deze opleiding zowel offline als online;
- Samen met internationale partners hebben we de eerste internationale online Woohoo CHO Academy gelanceerd en trainen we mensen van over de hele wereld in het gedachtengoed van Alexander Kjerulf.
- Ook zijn we de initiatiefnemer van The International Week of Happiness at Work, waaraan inmiddels honderden organisaties in 35 landen meedoen, en de Week van het Werkgeluk in Nederland.
- In 2019 faciliteerden wij samen met 3 andere organisaties de Global Online Happiness at Work Summit, met meer dan 1200 deelnemers uit 47 landen en 40 gerenomeerde sprekers van over de hele wereld.
- In september 2020 komt ons boek ‘Het Happy Office Manifest, de vier pijlers voor een positieve werkcultuur’ uit.
- Begin 2021 introduceren we een nieuwe opleiding waarin het creëren van ene positieve werkcultuur centraal staat: de Opleiding tot Positive Culture Agent.

Onderwerpen
Maartje is specialist op het gebied van Werkgeluk, Organisatiecultuur en Gedragsverandering. Ze geeft energieke inspiratiesessies, workshops en keynotes, en weet haar enthousiasme over deze onderwerpen zowel online als offline goed over te brengen. Zoom kent voor haar geen geheimen. Mogelijke onderwerpen zijn:
- Kickstart Werkgeluk: wat is het, wat is het niet en hoe maak je het praktisch?
- Werkgeluk begint bij jezelf: wat is de juiste mindset en hoe pak ik de regie?
- Gedrag in organisaties veranderen? Goed design is de sleutel tot succes.
- Eigenaarschap en autonomie: een gelukkig huwelijk
- Hoe motiveer ik mijn medewerkers? Bouw een positieve cultuur
- Leidinggeven aan werkgeluk en een positieve teamcultuur.
- Succesvol jullie organisatiecultuur veranderen

Werkgelukexpert

Martine Behrens

Martine Behrens is een enthousiaste trainer, spreker en teamcoach op het gebied van Werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en positieve gedragsverandering.

De dragende kracht van samen, samen doen en samen zijn. Dat is waar ik heilig in geloof en waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Waar vinden mensen elkaar? Wat verbindt? Tijdens die samenwerking mag er zeker plezier, lichtheid en speelsheid zijn. Ik word blij van het helpen van anderen en dan met name 'werkend Nederland'. Je besteedt een groot deel van je tijd op je werk, met collega's, opdrachtgevers en leveranciers. Als het goed is, kan je in je baan je ei volledig kwijt en ervaar je je werk als zinnig en betekenisvol.

Sinds 2018 heb ik verder verdiept in positieve psychologie en heb een opleiding tot NLP practitioner gevolgd. Ik werk als Werkgelukexpert voor en bij bedrijven, organisaties en instellingen. Daarnaast ben ik Teamcoach bij een persoonlijk ontwikkelingsprogramma. En ik geef les bij de Bewustzijn school.

Bij bedrijven kijken we eerst gezamenlijk hoe het nu is, waar de behoefte ligt. Het is een mooi en bovenal positief proces binnen een onderneming en het resultaat is een prettige werkomgeving met creatieve medewerkers, hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en en een lager verloop onder de medewerkers. Wie wil dat niet, zou je haast zeggen.

Het is mijn missie dat Nederland een Werkgelukvloer is voor iedereen in Nederland in 2022. Doe je met mij mee?

Anouk Doore
Wellbeing advisor & coach

Anouk Doore

Anouk is een gedreven adviseur op het gebied van innovatieve arbeidsorganisatie en mentaal en fysiek welzijn. Anouk kent zowel de sport- als bedrijfswereld, ze is zeer hands-on om beide samen te brengen in haar manier van werken.

Bedrijven die op een hoog niveau werken hebben als belangrijke bron gezonde en gelukkige mensen. Gezondheid en prestaties zijn steeds verbonden, zowel in de sport- als de bedrijfswereld: indien we prestaties combineren met een hoog energieniveau dan gaan we duurzaam presteren en meer werkgeluk ervaren!

Door haar kennis van zowel de sport- als de bedrijfswereld, geeft Anouk inspiratie en praktische tips opdat de medewerkers de beste versie van zichzelf kunnen zijn.
Want als we ons fysiek en mentaal sterk voelen dan ervaren we ook meer werkgeluk.

Digital Detox Entert(r)ainer

Christine Wittoeck

Inspirerende en animerende spreker rond het thema Digitaal Welzijn: leren gezond én bewust werken en leven in een digitaal tijdperk.

Eind 2010 kreeg Christine Wittoeck de diagnose ‘burn-out’ na een carrière van 25 jaar in IT en Telecom. Drie jaar later had ze een nieuwe carrière, een groter inzicht in haar talenten en passies en weer heel veel zin in het leven.

Ze is entert(r)ainer en digital detox coach en bezielster van Digital Detox Academy®.

Zij gelooft dat we gezond en bewust kunnen omgaan mét digitale communicatie. Met haar keynotes en workshops geeft ze inzichten en handvaten om zelf aan de slag te gaan, je eigen ideale digitale kader te scheppen waarin werkgeluk en plezier centraal staan. Zij wil digitaal welzijn faciliteren in teams en bedrijven met concrete, praktische en interactieve opleidingen en trajecten.

Digital Detox Academy is ontstaan vanuit Christine’s persoonlijke ervaring als professional, want als geen ander weet ze dat het cruciaal is om Digitale Onrust om te buigen naar Digitaal Comfort.

Met haar passie voor entertainen, trainen, coachen en persoonlijke ontwikkeling betrekt ze haar publiek in alles wat ze doet… met veel vuur én de nodige dosis humor.

Je kan christine boeken voor keynotes, presentaties, workshops binnen de thelma's digitaal welzijn, aanspreken en feedback geven, efficiënt vergaderen en sel management.

Spreker I Trainer I Expert in werk vitaliteit en loopbaanontwikkeling voor hoogopgeleide professionals

Sandra Klijn

Missie: hoogopgeleide professionals handvatten bieden voor de ontwikkeling van de ideale loopbaan die energie geeft.

Naast oprichter van Klijn Creative Teaching is ze tevens docent op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar PhD promotieonderzoek naar persoonlijke energie op het werk heeft ze een model ontwikkeld dat verklaart waarom sommige mensen floreren onder bepaalde werkomstandigheden en waarom anderen kunnen opbranden onder de identieke werkomstandigheden. Dit model heeft ze vertaald naar een programma voor vitale loopbaanontwikkeling.

Werkgeluk begint met een baan die aansluit bij je kernwaarden, kerncompetenties en je passie. Het uitvoeren van een baan die bij je past en die je energie geeft vergroot het geluk voor jou, je collega’s en je klanten.

Klijn Creative Teaching gaat uit van het feit dat iedereen leerling en docent is. Anderen leren van jou en jij blijft je hele leven leren en ontwikkelen. De programma’s bieden de leerweg om het leven te leiden dat je wilt leiden, gebaseerd op wetenschap.

Voor meer informatie over de programma’s kijk op www.sandraklijn.com. Ook kun je Sandra boeken als spreker op een bedrijfsevent of training op maat, online en offline. Meer weten? Stuur een mail naar info@sandraklijn.com.

Co-founder Happy Office

Fennande van der Meulen

Fennande van der Meulen een energieke en enthousiaste spreker en trainer over positieve werkcultuur, gedragsverandering en werkgeluk

Fennande van der Meulen is medeoprichter van Happy Office, een van de thought leaders en voorlopers op het gebied van werkgeluk en organisatiecultuur in Nederland. In een tijdperk van turbulente verandering moeten organisaties flexibel en veerkrachtig zijn. Dat kunnen ze alleen zijn als hun medewerkers veerkrachtig zijn, het maximale uit zichzelf halen en gelukkig zijn op het werk. Als expert op het gebied van organisatiecultuur en werkgeluk ondersteunt Fennande, samen met Maartje Wolff, organisaties en teams bij deze verandertrajecten. Daarnaast verzorgt Happy Office als een van de eerste in Nederland een vierdaagse, diepgaande opleiding tot Werkgelukdeskundige, zowel online als klassikaal. Daarnaast zijn Maartje en Fennande trainers van de Woohoo CHO Academy, oorspronkelijk gestart door Alexander Kjerulf. Begin 2021 introduceren zij de Opleiding tot Positive Culture Agent. Happy Office is initiatiefnemer van de Internationale Week van het Werkgeluk in september, waaraan inmiddels honderden organisaties in 35 landen meedoen. In 2019 faciliteerden zij samen met 3 andere organisaties de Global Online Happiness at Work Summit, met meer dan 1200 deelnemers uit 47 landen en 40 gerenomeerde sprekers van over de hele wereld. In september 2020 komt hun boek ‘Het Happy Office Manifest, de vier pijlers voor een positieve werkcultuur’ uit.

Fennande is specialist in Werkgeluk, Organisatiecultuur en Gedragsverandering. Ze geeft energieke inspiratiesessies, workshops en keynotes. Mogelijke onderwerpen zijn:
Kickstart Werkgeluk: wat is het, wat is het niet en hoe maak je het praktisch?
- Werkgeluk begint bij jezelf: wat is de juiste mindset en hoe pak ik de regie?
- Gedrag in organisaties veranderen? Goed design is de sleutel tot succes.
- Eigenaarschap en autonomie: een gelukkig huwelijk
- Hoe motiveer ik mijn medewerkers? Bouw een positieve cultuur!
- Leidinggeven aan werkgeluk en een positieve teamcultuur.
- Succesvol jullie organisatiecultuur veranderen

Fennande heeft net zoveel plezier in het geven van online sessies als offline sessies en kent alle ins & outs van Zoom en andere online presentatiemogelijkheden.

Inge portret
Oprichtster Bhappy@work

Inge van de Pol

Inge is adviseur, trainer en coach op het gebied van werkgeluk, vitaliteit en (talent) development

Als adviseur, trainer en coach werkt Inge vanuit haar bedrijf Bhappy@work voor organisaties in allerlei sectoren. Ze is gespecialiseerd in werkgeluk, vitaliteit en (talent) development.

Werkgeluk is niet ingewikkeld of heel anders dan privégeluk. Universeel geldt dat we als mens gelukkiger zijn wanneer we plezier hebben, fit zijn, gezien en gewaardeerd worden, ons verbonden voelen met anderen, eigen keuzes kunnen maken en wat we bijdragen als zinvol ervaren. In organisaties ligt de nadruk vaak sterk op (financiële) resultaten, protocollen, procedures en controle. We houden elkaar gevangen, onze energie lekt weg en creativiteit verwelkt. Geluk is dan ver te zoeken.

Altijd toegespitst op de specifieke situatie van de klant gaan we op basis van 5 pijlers aan de slag met het vergroten van het werkgeluk én de vitaliteit van de medewerkers en organisatie.

Aanjager van JOY

Rianne Klein Geltink

Spreker en Trainer over het effect van dagelijks een klein beetje aandacht geven aan jouw JOY: persoonlijk leiderschap nemen over jouw werkgeluk.

Voelen wat jouw werkgeluk brengt. Dat is waar ik teams mee help. Werkgeluk is iets wat je voelt, niet denkt. In mijn teamworkshops (online of offline) werk ik op een ervaringsgerichte manier en laat jou en je collega's in contact komen met jullie persoonlijke werkgeluk.

Ik neem je mee op reis langs je eigen perspectief, de dingen waar je nu aandacht aan geeft en hoe die voelen en aan welke knopjes jij en je collega's zelf kunnen draaien om direct meer werkgeluk te ervaren. We creëren met elkaar onderlinge verbinding om de uitdagingen van deze tijd vanuit een hernieuwde energie en creativiteit aan te gaan.

Dagelijks een klein beetje aandacht voor jouw unieke JOY creëert een JOY Effect: voel je productiever, energieker en creatiever!

Adviseur Werkgeluk en inzetbaarheid

John Matthijs

Werkend Nederland van werkdruk naar werkgeluk, niet omdat het moet, maar omdat het kan. Daar help ik bedrijven graag bij!

John is als gezondheidswetenschapper al bijna 20 jaar gepassioneerd spreker en adviseur over werkgeluk en vitaliteit. De laatste jaren verzorgt hij workshops bij en digitale webinars voor werknemers van bedrijven. Op basis van theorie, praktijk en persoonlijke vragen, werken de deelnemers toe naar een persoonlijk, of team Happy Plan. Geluk en werkdruk kunnen niet zonder elkaar, maar waar ligt de balans? En ligt die balans op het werk of ook thuis? De oneindige zoektocht waar je wel gelukkiger van wordt, maar niet altijd blijer. Via het Happy Plan krijg je meer grip op die balans. Met aandacht voor jouw behoefte aan samenwerking, eigen regie en benutten van jouw kwaliteiten op de werkvloer. Op deze thema's kun je zelf voor een belangrijk deel invloed uitoefenen. Oefenen, trainen en keuzes maken zijn de voorwaarde.

Werkdruk en -geluk in balans thuis en op de werkvloer? Neem contact met me op.

AMBITIE! Coach & Trainer

Irene de Bruijn

Jouw ambitie is mijn drijfveer! Enthousiaste AMBITIE!© coach, trainer en spreker om je eigen werkgeluk te vergroten.

Het bewust nastreven van je eigen ambitie is een rode draad in mijn leven. Van een corporate baan naar het beroepsonderwijs om zo voldoende bagage te hebben als (online) coach, trainer en spreker waarin jouw ambitie centraal staat.

Ambitie heb je niet alleen op werkvlak, maar ook privé. Je balanceert iedere dag weer om je werk, jouw ontwikkeling, familie, sociale leven en je eigentijd in evenwicht te houden.

AMBITIE!© staat voor Aandacht voor jezelf, kies de juiste Mindset, ken je Behoeften en Interesses, kies voor jou werkende Tactieken, toon Inzet en train je Energie. Het is een persoonlijk leiderschapsprogramma waarbij je zelf aan de slag gaat het geluk van jezelf, jouw team en organisatie te verbeteren. Een gelukkige werknemer begint bij jezelf en heeft invloed op zijn omgeving!

Na het ontdekken van Business Model You®, ben ik mezelf gaan verdiepen in professionele en persoonlijke ontwikkeling. Na verschillende cursussen, zoals het behalen van IA-NLP Master Practitioner, ben ik gaan reflecteren wat mijzelf en anderen aan de gang houdt en dat heeft zich gemanifesteerd in het AMBITIE!© programma.

Met enthousiasme en energie zet ik mensen in beweging om hun eigen doelen na te streven en hun werkgeluk te vergroten.

Jouw naam hier?

Wil jij vermeld staan als spreker op de site van de Week van het Werkgeluk? Meld je aan dan via onderstaand formulier. Je vind daar ook hoe het werkt!

Wil jij vermeld staan als spreker op de site van de Week van het Werkgeluk? Meld je aan dan via onderstaand formulier. Je vind daar ook hoe het werkt!
Chief Happiness Officer

Griet Deca

Als Chief Happiness is het mijn missie ervoor zorgen dat mensen met de glimlach naar huis kunnen na hun werkdag.

Bijna 17 jaar lang heeft Griet werkzoekenden via training en coaching begeleid op hun weg naar werk. In haar klas groeide de werkzoekende zonder zelfvertrouwen uit tot een sterke kandidaat die geloofde in zijn of haar eigen kunnen. Griet was "the happy guide on the side".
Wat haar echter het meest intrigeerde, was hoe de leerresultaten van de trainees in de klas vaak niet tot uiting kwamen op de werkvloer. Door met haar trainees te praten, ontdekte Griet al snel dat stress de grootste boosdoener was. Ze wilde meer weten over dit fenomeen, dat blijkbaar in een oogwenk al haar werk teniet deed.
In 2015 besloot ze het mechanisme van stress te bestuderen. Ze behaalde het certificaat van Stress- en Burn-outcoach. In 2018 ging ze naar Nederland en voegde het certificaat toe van werkgelukdeskundige. Als medeoprichter van het bedrijf Tryangle kiezen Griet en haar collega's "Try a different angle" voor meer welzijn en geluk op het werk. In 2018 schreef ze het boek "Van welvaart naar werkgeluk". Je kan Griet boeken voor een keynote met glimlachgarantie over stress en burn-out, fysiek en mentaal welzijn, veerkracht, communicatie en geluk op het werk.
Happiness at Work Ambassador

Kim Hilgert

Happiness @ Work ambassador met een speciale interesse voor vitaliteit en veerkracht in organisaties.

Al meer dan 5 jaar begeleid ik met Tryangle organisaties en hun medewerkers op weg naar meer welzijn op het werk en werkgeluk. Werkgeluk is de normaalste zaak van de wereld en die boodschap draag ik graag mee uit. Ik bied je graag een keynote, webinar of een (online) workshop aan rond één van volgende topics: vitaliteit en veerkracht voor gelukkige organisaties, minder stress en burn-out door meer werkgeluk, de ROI van werkgeluk...
Online trainer voor Chief Happiness Officers (CHO's)

Erwin Klappe

Mijn missie? Duurzaam werkgeluk voor 2 miljoen mensen in zorg, onderwijs en overheid.

Erwin Klappe is arbeids- en organisatiepsycholoog, co-auteur en redacteur van het Handboek Werkgeluk. Hij was de eerste HR-professional die werkgeluk daadwerkelijk en duurzaam binnen de publieke sector op de kaart wist te zetten.

Zijn missie? Duurzaam werkgeluk voor 2 miljoen miljoen mensen in zorg, onderwijs en overheid.

Tijdens de Week van het Werkgeluk lanceert Klappe zijn gloednieuwe online training Dreamteams. Een online trainingsprogramma voor leidinggevenden, HR-professionals en coaches. Ontdek een simpele coachingsmethode om teams van Gedoe naar Geluk te begeleiden.

Coach Werkgeluk | Aanvoerder MonitorGroep

Arie Pieter Veldhoen

Arie Pieter Veldhoen heeft werkgeluk in Nederland uitgebreid onderzocht. Hij vertelt over alles wat werkgeluk maakt en remt.

Arie Pieter Veldhoen is ambassadeur op het gebied van werkgeluk en heeft één missie: het werkgeluk van 1 miljoen mensen in Nederland vergroten. Hij heeft werkgeluk in Nederland uitgebreid onderzocht en vertelt vanuit zijn ervaring bij meer dan 500 organisaties graag over alles wat werkgeluk maakt en remt.

Wil jij werkgeluk op de kaart zetten, aandacht besteden aan hoe we met elkaar werken en niet op de inhoud? Wil je mensen op een positieve manier laten nadenken over hun werk en de keuzes die zij daarin maken? Werkgeluk gaat over vertrouwen hebben en krijgen, over dingen doen waar je goed in bent én waar je energie van krijgt. Arie Pieter Veldhoen neemt je publiek mee in de wereld van werkgeluk. Want werkgeluk werkt!

Wil jij hier als spreker vermeld staan? Dat kan natuurlijk! Meld je aan via dit formulier. Bekijk ook de voorwaarden.

Vind je het lastig een keuze te maken voor welke spreker het beste past bij jouw event? Neem dan even contact met ons op. We denken graag met je mee!