Skip to main content

Op zoek naar een spreker?

Op zoek naar een inspirerende spreker over werkgeluk, positieve cultuur voor de Week van het Werkgeluk of daarna? Bekijk hier de lijst en neem direct contact op.

Maartje wolff sprekers week van het Werkgeluk
Co-founder Happy Office

Maartje Wolff

Maartje Wolff is een ervaren spreker, trainer en consultant op het gebied van organisatiecultuur, werkgeluk, purpose en storytelling, strategie en interne communicatie en een van de initiatiefnemers van de Week van het Werkgeluk

In tijden van turbulentie en verandering moeten organisaties flexibel en veerkrachtig zijn en blijven. Dat kan alleen als hun medewerkers veerkrachtig zijn, het maximale uit zichzelf halen en gelukkig zijn op het werk. Hoe bouw je als organisatie een positieve werkcultuur waarin mensen kunnen floreren? Als expert op het gebied van organisatiecultuur en werkgeluk ondersteunt Maartje Wolff, samen met Fennande van der Meulen, organisaties en teams bij deze gedragverandertrajecten.

In 2014 richtte Maartje Wolff samen met Fennande van der Meulen Happy Office op, een van de voorlopers op het gebied van werkgeluk en organisatiecultuur in Nederland. Happy Office heeft als missie: aandacht voor werkgeluk en een positieve werkcultuur in Nederland en de rest van de wereld normaal te maken.

Trackrecord
- Happy Office ontwikkelde als een van de eerste in Nederland een diepgaande vierdaagse Opleiding tot Werkgelukdeskundige. Inmiddels geven we deze opleiding zowel offline als online;
- Samen met internationale partners hebben we de eerste internationale online Woohoo CHO Academy gelanceerd en trainen we mensen van over de hele wereld in het gedachtengoed van Alexander Kjerulf.
- Ook zijn we de initiatiefnemer van The International Week of Happiness at Work, waaraan inmiddels honderden organisaties in 35 landen meedoen, en de Week van het Werkgeluk in Nederland.
- In 2019 faciliteerden wij samen met 3 andere organisaties de Global Online Happiness at Work Summit, met meer dan 1200 deelnemers uit 47 landen en 40 gerenomeerde sprekers van over de hele wereld.
- In september 2020 komt ons boek ‘Het Happy Office Manifest, de vier pijlers voor een positieve werkcultuur’ uit.
- Begin 2021 introduceren we een nieuwe opleiding waarin het creëren van ene positieve werkcultuur centraal staat: de Opleiding tot Positive Culture Agent.

Onderwerpen
Maartje is specialist op het gebied van Werkgeluk, Organisatiecultuur en Gedragsverandering. Ze geeft energieke inspiratiesessies, workshops en keynotes, en weet haar enthousiasme over deze onderwerpen zowel online als offline goed over te brengen. Zoom kent voor haar geen geheimen. Mogelijke onderwerpen zijn:
- Kickstart Werkgeluk: wat is het, wat is het niet en hoe maak je het praktisch?
- Werkgeluk begint bij jezelf: wat is de juiste mindset en hoe pak ik de regie?
- Gedrag in organisaties veranderen? Goed design is de sleutel tot succes.
- Eigenaarschap en autonomie: een gelukkig huwelijk
- Hoe motiveer ik mijn medewerkers? Bouw een positieve cultuur
- Leidinggeven aan werkgeluk en een positieve teamcultuur.
- Succesvol jullie organisatiecultuur veranderen

sprekers Mariska en Job
Psycholoog, Auteur, Well-being expert, Leiderschapstrainer

Mariska Fissette en Jop Haverkamp

Jop is leiderschapstrainer en columnist en Mariska is psycholoog en auteur van 'De Work-Life revolutie.' Beiden zijn wellbeing expert en hebben the Wellbeing Workplace opgericht.

Wij zijn Jop Haverkamp en Mariska Fissette, oprichters van The Wellbeing Workplace. We hebben sinds 2012 een helder doel met onze onderneming: Het verhogen van welzijn van individuen, teams en organisaties om jou en de ander te helpen om impact te maken.

Wij geven je de tools om de mentale gezondheid, vitaliteit en bevlogenheid van jouw collega’s en jezelf te verhogen met wetenschappelijk bewezen psychologische interventies. Waardoor je burn-outs voorkomt, stress verlaagd en werkgeluk verhoogd.
Zodat je in no-time werkt met happy, healthy en betrokken medewerkers, voor meer werkgeluk en beter resultaat.
Thema's waar je ons voor kunt boeken: Werkgeluk, stressreductie, leiderschap, psychologie.

Werkgelukexpert

Martine Behrens

Martine Behrens is een enthousiaste trainer, spreker en teamcoach op het gebied van Werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en positieve gedragsverandering.

De dragende kracht van samen, samen doen en samen zijn. Dat is waar ik heilig in geloof en waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Waar vinden mensen elkaar? Wat verbindt? Tijdens die samenwerking mag er zeker plezier, lichtheid en speelsheid zijn. Ik word blij van het helpen van anderen en dan met name 'werkend Nederland'. Je besteedt een groot deel van je tijd op je werk, met collega's, opdrachtgevers en leveranciers. Als het goed is, kan je in je baan je ei volledig kwijt en ervaar je je werk als zinnig en betekenisvol.

Sinds 2018 heb ik verder verdiept in positieve psychologie en heb een opleiding tot NLP practitioner gevolgd. Ik werk als Werkgelukexpert voor en bij bedrijven, organisaties en instellingen. Daarnaast ben ik Teamcoach bij een persoonlijk ontwikkelingsprogramma. En ik geef les bij de Bewustzijn school.

Bij bedrijven kijken we eerst gezamenlijk hoe het nu is, waar de behoefte ligt. Het is een mooi en bovenal positief proces binnen een onderneming en het resultaat is een prettige werkomgeving met creatieve medewerkers, hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en en een lager verloop onder de medewerkers. Wie wil dat niet, zou je haast zeggen.

Het is mijn missie dat Nederland een Werkgelukvloer is voor iedereen in Nederland in 2022. Doe je met mij mee?

Fennande van der Meulen Spreker Week van het Werkgeluk
Co-founder Happy Office

Fennande van der Meulen

Fennande van der Meulen een energieke en enthousiaste spreker en trainer over positieve werkcultuur, gedragsverandering en werkgeluk en een van de initiatiefnemers van de Week van het Werkgeluk.

Fennande van der Meulen is medeoprichter van Happy Office, een van de thought leaders en voorlopers op het gebied van werkgeluk en organisatiecultuur in Nederland. In een tijdperk van turbulente verandering moeten organisaties flexibel en veerkrachtig zijn. Dat kunnen ze alleen zijn als hun medewerkers veerkrachtig zijn, het maximale uit zichzelf halen en gelukkig zijn op het werk. Als expert op het gebied van organisatiecultuur en werkgeluk ondersteunt Fennande, samen met Maartje Wolff, organisaties en teams bij deze verandertrajecten. Daarnaast verzorgt Happy Office als een van de eerste in Nederland een vierdaagse, diepgaande opleiding tot Werkgelukdeskundige, zowel online als klassikaal. Daarnaast zijn Maartje en Fennande trainers van de Woohoo CHO Academy, oorspronkelijk gestart door Alexander Kjerulf. Begin 2021 introduceren zij de Opleiding tot Positive Culture Agent. Happy Office is initiatiefnemer van de Internationale Week van het Werkgeluk in september, waaraan inmiddels honderden organisaties in 35 landen meedoen. In 2019 faciliteerden zij samen met 3 andere organisaties de Global Online Happiness at Work Summit, met meer dan 1200 deelnemers uit 47 landen en 40 gerenomeerde sprekers van over de hele wereld. In september 2020 komt hun boek ‘Het Happy Office Manifest, de vier pijlers voor een positieve werkcultuur’ uit.

Fennande is specialist in Werkgeluk, Organisatiecultuur en Gedragsverandering. Ze geeft energieke inspiratiesessies, workshops en keynotes. Mogelijke onderwerpen zijn:
Kickstart Werkgeluk: wat is het, wat is het niet en hoe maak je het praktisch?
- Werkgeluk begint bij jezelf: wat is de juiste mindset en hoe pak ik de regie?
- Gedrag in organisaties veranderen? Goed design is de sleutel tot succes.
- Eigenaarschap en autonomie: een gelukkig huwelijk
- Hoe motiveer ik mijn medewerkers? Bouw een positieve cultuur!
- Leidinggeven aan werkgeluk en een positieve teamcultuur.
- Succesvol jullie organisatiecultuur veranderen

Fennande heeft net zoveel plezier in het geven van online sessies als offline sessies en kent alle ins & outs van Zoom en andere online presentatiemogelijkheden.

Keynote speaker | Trainer | Personal Energy at Work PhD research | Auteur ‘Wat wil je écht?’

Sandra Klijn

Sandra doet onderzoek naar persoonlijke energie op het werk en schreef het boek ‘Wat wil je ècht?’

Sandra doet onderzoek naar persoonlijke energie op het werk en schreef het boek ‘Wat wil je ècht?’. Tijdens haar lezingen en workshops voor organisaties reikt ze handvatten aan voor energiemanagement, vitaal leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ze inspireert met emotie, humor en wetenschap, en zet deelnemers aan tot actie.

Tijdens haar PhD onderzoek heeft Sandra heeft een model ontwikkeld dat verklaart waarom de ene persoon floreert onder bepaalde werkomstandigheden en waarom de ander een burn-out of een bore-out krijgt. Na 17 jaar werkzaam geweest te zijn bij grote corporates in de Sales, Marketing en HR, besloot ze dat het tijd was om haar onderzoeksresultaten op zichzelf te toetsen. Ze gooide het roer om en ze heeft een bedrijf opgezet met trainingen voor organisaties over energie-management.

Om de methodiek van persoonlijke energie op het werk breder te delen is nu het boek Wat wil je écht? verschenen. Het boek is een hulpmiddel om diepgang te krijgen in de gesprekken met medewerkers over hun persoonlijke ontwikkeling. Je wilt immers dat medewerkers in hun kracht staan en aankaarten wanneer ze niet lekker in hun vel zitten. Het boek ‘Wat wil je écht?’ geeft lezers inzicht in hoe je meer energie kan ervaren, zowel privé als op het werk. Het boek is een resultaat van vijf jaar onderzoek naar persoonlijke energie op het werk, met praktische tips waar je direct vandaag mee aan de slag kunt gaan.

Werkgeluk begint met een baan die aansluit bij je kernwaarden, kerncompetenties en je passie. Het uitvoeren van een baan die bij je past en die je energie geeft vergroot het geluk voor jou, je collega’s en je klanten. Het boek helpt om daarbij de eerste stappen te zetten. Meer informatie over het boek vind je hier: https://www.managementboek.nl/boek/9789024455898/wat-wil-je-echt-sandra-klijn?affiliate=8152

Voor meer informatie over de programma’s kijk op www.sandraklijn.com. Ook kun je Sandra boeken als spreker op een bedrijfsevent of training op maat, online en offline. Meer weten? Stuur een mail naar info@sandraklijn.com.

Werkgeluk Inspirator. Gekozen tot beste opleider van Nederland

Arianda Schepens

Het is Arianda’s doel om zoveel mogelijk mensen ‘werkgelukkig’ te zien. Haar persoonlijke ervaringen vormen de basis voor het door haar ontwikkelde TOPPS-model. Laat je meevoeren met het verhaal van deze dynamische spreker en zet zelf de stap naar meer werkgeluk.

Ze vertelt een persoonlijk en inspirerend verhaal dat raakt en dat door jong en oud wordt herkend. Met humor neemt ze je mee in haar eigen zoektocht naar werkgeluk. Onderweg voert ze je langs herkenbare thema’s. Wat maakt dat je soms keuzes maakt die niet per se goed voor je zijn? Hoe omzeil je valkuilen die in je werkleven opdoemen? Wat is er nodig, voor jou, om gezonde keuzes te maken?

Arianda durft te delen. Haar eigen verkeerde afslagen en de consequenties die dat had komen voor het voetlicht alsook het omslagpunt. Ze gaat daarbij dieper in op TOPPS-model: dé leidraad voor meer inzicht. Krijg meer zicht op jouw talenten en je kracht en investeer in een rijker (werk)leven.

Online trainer voor Chief Happiness Officers (CHO's)

Erwin Klappe

Mijn missie? Duurzaam werkgeluk voor 2 miljoen mensen in zorg, onderwijs en overheid.

Erwin Klappe is arbeids- en organisatiepsycholoog, co-auteur en redacteur van het Handboek Werkgeluk. Hij was de eerste HR-professional die werkgeluk daadwerkelijk en duurzaam binnen de publieke sector op de kaart wist te zetten.

Zijn missie? Duurzaam werkgeluk voor 2 miljoen miljoen mensen in zorg, onderwijs en overheid.

Tijdens de Week van het Werkgeluk lanceert Klappe zijn gloednieuwe online training Dreamteams. Een online trainingsprogramma voor leidinggevenden, HR-professionals en coaches. Ontdek een simpele coachingsmethode om teams van Gedoe naar Geluk te begeleiden.

Inge portret
Oprichtster Bhappy@work

Inge van de Pol

Inge is adviseur, trainer en coach op het gebied van werkgeluk, vitaliteit en (talent) development

Als adviseur, trainer en coach werkt Inge vanuit haar bedrijf Bhappy@work voor organisaties in allerlei sectoren. Ze is gespecialiseerd in werkgeluk, vitaliteit en (talent) development.

Werkgeluk is niet ingewikkeld of heel anders dan privégeluk. Universeel geldt dat we als mens gelukkiger zijn wanneer we plezier hebben, fit zijn, gezien en gewaardeerd worden, ons verbonden voelen met anderen, eigen keuzes kunnen maken en wat we bijdragen als zinvol ervaren. In organisaties ligt de nadruk vaak sterk op (financiële) resultaten, protocollen, procedures en controle. We houden elkaar gevangen, onze energie lekt weg en creativiteit verwelkt. Geluk is dan ver te zoeken.

Altijd toegespitst op de specifieke situatie van de klant gaan we op basis van 5 pijlers aan de slag met het vergroten van het werkgeluk én de vitaliteit van de medewerkers en organisatie.

Chantal Spreker
Communicatieprofessional

Chantal Kolleman

Ik help mensen en organisaties communicatiever worden

Ik geloof dat de wereld een stuk leuker is wanneer mensen en organisaties beter met elkaar communiceren. Daarom help ik organisaties communicatiever te worden, door de communicatieafdelingen in hun kracht te zetten én door de rest van de organisatie bewuster te maken van hun rol en potentiële impact van effectieve communicatie. Mensen die communicatie goed begrijpen en weten in te zetten, ervaren minder weerstand en werken efficiënter. Daarnaast ervaren ze meer werkplezier, hebben ze een betere relatie met klanten, samenwerkingspartners en collega’s én krijgen ze meer ruimte voor hun primaire taken. Dit doe ik via teamontwikkelingstrajecten, coaching en het verzorgen van (online) workshops.
Coach Werkgeluk | Aanvoerder MonitorGroep

Arie-Pieter Veldhoen

Arie Pieter Veldhoen heeft werkgeluk in Nederland uitgebreid onderzocht. Hij vertelt over alles wat werkgeluk maakt en remt.

Arie Pieter Veldhoen is ambassadeur op het gebied van werkgeluk en heeft één missie: het werkgeluk van 1 miljoen mensen in Nederland vergroten. Hij heeft werkgeluk in Nederland uitgebreid onderzocht en vertelt vanuit zijn ervaring bij meer dan 500 organisaties graag over alles wat werkgeluk maakt en remt.

Wil jij werkgeluk op de kaart zetten, aandacht besteden aan hoe we met elkaar werken en niet op de inhoud? Wil je mensen op een positieve manier laten nadenken over hun werk en de keuzes die zij daarin maken? Werkgeluk gaat over vertrouwen hebben en krijgen, over dingen doen waar je goed in bent én waar je energie van krijgt. Arie Pieter Veldhoen neemt je publiek mee in de wereld van werkgeluk. Want werkgeluk werkt!

Wil jij hier als spreker vermeld staan? Dat kan natuurlijk! Meld je aan via dit formulier. Bekijk ook de voorwaarden.

Vind je het lastig een keuze te maken voor welke spreker het beste past bij jouw event? Neem dan even contact met ons op. We denken graag met je mee!