Skip to main content

Het is Leslie’s missie om mensen te helpen meer zichtbaar te zijn, op het werk, in het leven. Te laten zien waar je voor staat en dat met verve uit te dragen. Tijdens de Week van het Werkgeluk wil je jou graag laten ervaren hoe dat werkt. Dus, kom de 24e september naar de Unconference in House of Watt in Amsterdam. Leslie is de hele middag aanwezig om dat samen met jou te ervaren. 

Wij zouden Leslie Groen omschrijven als werkgeluk in levende lijve. Energiek, inspirerend, enthousiast. Toch is Werkgeluk ook voor haar niet altijd vanzelfsprekend. Hieronder vertelt ze waarom. 

 

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?

Voor mij staat werkgeluk gelijk aan je eigen allermooiste leven leiden. Als je niet lekker in je vel zit op het werk, om welke reden dan ook, dan heeft dat impact op de rest van je leven. Ik heb zelf ervaren hoe het is om niet gelukkig te zijn met het werk. Het zorgt ervoor dat je al je energie verliest en langzaam in een burn-out terecht komt. Met het woord ‘werk’ bedoel ik niet alleen het werk wat je doet maar alles erom heen, denkend aan: de omgeving, de sfeer, de mensen, de waardering, enzovoorts. Nu weet ik dat als je gelukkig bent met het werk dat dit uitbetaald wordt in een enorm goed gevoel en energie ervaren wat je weer kunt gebruiken om de andere elementen in je leven nog meer energie te geven. Kortom, in mijn ogen is alles verbonden met elkaar en werkgeluk is hierin een heel belangrijk onderdeel.

 

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Goeie vraag! In de hectiek van de dag vergeet je vaak bij jezelf te peilen hoe je je voelt en of het werk je nog een goed gevoel en energie geeft zoals voorheen. Ik hou het in de gaten door continu te peilen hoe ik er in sta. Maar je zet mij wel aan het denken hiermee,  ik merk dat ik vanaf nu dit wil structuren in mijn werkleven. Ieder begin van de maand neem ik bewust een moment van reflectie om te kijken hoe het ervoor staat en of ik iets kan veranderen waardoor mijn eigen werkgeluk verhoogd kan worden. Even mijn agenda erbij pakken en een uurtje van reflectie inplannen zal ervoor zorgen dat een tweede burn-out er niet zomaar weer insluipt.

 

Waarom doe je mee met de Week van het Werkgeluk?

Ten eerste vind ik het fijn dat er een beweging gaande is die ervoor zorgt dat de cultuur binnen een grote groep bedrijven aan het veranderen is ten gunste van het werkplezier. Daarbij interpreteer ik de missie van de Week van het Werkgeluk als: mensen op het werk volop laten stralen. Mijn persoonlijk en zakelijke missie sluiten hier volledig op aan. Het was dus voor mij heel logisch om direct ambassadeur te worden van deze week en ervoor te zorgen dat deze week nog meer mensen bereikt.

 

Wat ga je precies doen?

Vanuit mijn onderneming ‘Happi at work’ zorg ik ervoor dat bedrijven (en mensen) zichtbaar zijn in lijn met ‘wie ze zijn’ en ‘waarom doe je wat je doet’. Wat ik in de aanloop en tijdens de Week van het Werkgeluk ga doen is ervoor zorgen dat door middel van een aantal videos nog meer mensen bereikt zullen worden en gemotiveerd raken mee te doen. Daarbij bied ik mijn workshop ‘De spiegel van zichtbaar zijn’ gratis aan, tijdens de middag van 24 september. Rond de lunch, voor of na de Unconference, we zien wel, je hoeft je niet aan te melden van te voren.

 

Wat wil je als boodschap meegeven?

Werkgeluk is niet alleen iets wat je ‘baas’ moet organiseren. Werkgeluk is ook zelfontwikkeling. Hiermee bedoel ik dat je als werknemer kan kijken naar je huidige toestand van werkgeluk en bij jezelf kan achterhalen welke stappen jij kan zetten om je werkgeluk te verhogen. Natuurlijk is de rol van de baas enorm belangrijk en daag ik de baas dan ook uit om te onderzoeken wat werkgeluk voor het bedrijf kan betekenen. Tip: als het werkgeluk stijgt, stijgt de groei van je bedrijf minimaal 2x zo hard mee!

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord