Skip to main content

SDW is geïnspireerd door de Week van het Werkgeluk! Janneke Spijkers vertelt over wat zij in deze week gaan ondernemen om Werkgeluk te vergroten.

Janneke: “Ik zal eerst kort toelichten wie ik ben en waar ik werkzaam ben. Mijn naam is Janneke Spijkers en ik ben werkzaam als adviseur werving & arbeidsmarktcommunicatie bij SDW. De visie van SDW is: “Leven zoals jij dat wilt!”. SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand bij leven, leren, werken, wonen en vrije tijd in West-Brabant. SDW kijkt naar wat de cliënt wél kan, samen met de mensen om hem heen. Met professionele ondersteuning zorgt SDW ervoor dat de cliënt mee kan doen in de samenleving. En kan leven zoals hij of zij dat wil. SDW heeft bijna 50 teams en afdelingen met diverse doelgroepen, een diversiteit aan soorten werk en functies.

 

Nu je weet wat wij doen en waar wij voor staan, willen we je graag uitleggen wat de Week van het Werkgeluk voor SDW betekent en welke activiteiten wij hieraan gekoppeld hebben.

 

Binnen onze organisatie staat vitaliteit dit jaar hoog op de agenda! In samenwerking met FitzCompany, CZ, NN en HCS hebben wij een energiek vitaliteitsprogramma opgesteld. De kick-off van dit programma zal beginnen op maandag 19 september en is gekoppeld aan de Week van het Werkgeluk 2022. In deze week nodigen wij onze medewerkers uit om mee te doen aan een aantal activiteiten om ‘werkgeluk de normaalste zaak van de wereld te maken’. 😉

 

Zo kan iedereen binnen SDW kan zich aanmelden voor een webinar ‘Werkgeluk’. In dit webinar helpen wij onze medewerkers meer geluk in het werk te vinden. We geven inzichten in ‘hoe kan jij je geluksgevoel vergroten?’ en bieden praktische inzichten vanuit positieve psychologie!

 

Ook willen wij onze medewerkers bewust te laten worden van henzelf. Dit doen we door een gezamenlijke meditatiesessie te organiseren op het hoofdkantoor. SDW-medewerkers maken kennis met een simpele, maar effectieve vorm van meditatie en wij leggen uit wat dit voor hen kan betekenen en hoe ze het mee kunnen nemen tijdens werkdagen.

 

Last but not least wordt de week afgesloten met een werkgeluk borrel. In het kader van ‘Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen’ vinden wij het belangrijk dat verbinding met collega’s ook op informele momenten kan plaatsvinden!

Daarnaast hangen we elke dag posters op bij het koffieapparaat waar een korte challenge op staat om iedereen bewust te laten worden en te activeren van hoe je werkgeluk kan vinden en stimuleren. Zo hangt bijvoorbeeld op een dag de vraag ‘Waar ben je dankbaar voor vandaag?’ of de uitdaging ‘Geef je collega vandaag een compliment’. Iedereen die een kopje thee of koffie gaat halen, zal hierin uitgedaagd worden!

 

Na deze Week van het Werkgeluk zal het vitaliteitsprogramma een langdurend programma zijn binnen onze organisatie waarin we elke kwartaal stil staan bij een ander thema. Alles om vitaliteit en werkgeluk te vergroten! ”

 

 

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord