Skip to main content

Sabine Mur is een enthousiaste fan van de Week van het Werkgeluk. Met haar bedrijf, Bureau voor Bevlogenheid, doet ze natuurlijk mee met de Week van het Werkgeluk, met een Masterclass Positief Leidinggeven. En komt ze ook naar de Unconference, om te praten over hoe het beter kan. Dus wil je Sabine ontmoeten? Kom dan ook. Wat heeft ze zelf eigenlijk met het onderwerp Werkgeluk? We vroegen het haar. 

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk? 

Bureau voor Bevlogenheid is specialist op gebied van vitaliteit en bevlogenheid. We helpen mensen in organisaties leuker en gezonder te werken. We zijn dus dagelijks bezig met het vergroten van werkgeluk in organisaties. Als mensen tijdens mijn training of team-coaching ontdekken dat ze wél invloed kunnen uitoefenen op hun gevoel van werkdruk en -plezier, of als ze inzien een kleine verandering in hun werkwijze een heel groot verschil kan maken voor hun plezier, motivatie en prestaties, geeft mij dat veel voldoening.

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Sinds ik ondernemer ben, doe ik precies waar ik goed in ben. Relaties opbouwen, goed luisteren, kritisch nadenken, een creatief leertraject ontwerpen en dat zorgvuldig uitvoeren. Nieuwe klanten en hun vraagstukken dagen mij wekelijks uit om ook weer nieuwe dingen te leren. Dat maakt mij heel (werk)gelukkig!

Waarom doe jij mee met de Week van het Werkgeluk? 

Ik ben blij dat de aandacht voor werkgeluk in de laatste jaren is toegenomen. Ook vind ik het een gaaf initiatief van Happy Office om het thema met elkaar een boost te geven. Daar wordt naar mijn idee de wereld een beetje beter van. En daar draag ik graag aan bij!

Wat ga je precies doen?

Steeds vaker spreek ik leidinggevenden die best iets willen met werkgeluk, bevlogenheid of vitaliteit, maar zich tegelijkertijd afvragen hoe ze dat er óók nog bij moeten doen. Terwijl ik denk dat je als leidinggevende een grote positieve invloed kunt hebben op werkgeluk en prestaties, zonder iets extra’s te doen. Je kunt zo veel bereiken in het dagelijkse contact met je collega’s! (Positieve) psychologie biedt veel mooie (wetenschappelijk onderzochte) modellen en methoden die daarin de weg kunnen wijzen. Tijdens de masterclass Positief Leidinggeven leer je die methoden en jouw invloed op het werkgeluk in jouw team, kennen. Je leert er bijvoorbeeld hoe je motiverende doelen kunt stellen en wat je kunt doen om er voor te zorgen dat collega’s meer initiatief nemen, meer zelfvertrouwen krijgen en meer veerkracht ontwikkelen. 

Wat wil je als boodschap meegeven?

De Week van Werkgeluk is een kans! Om iets bespreekbaar te maken, iets nieuws te leren, of een revolutie te ontketenen… doe mee! Ik zie je daar!

Hartelijke groet, Sabine Mur – Bureau voor Bevlogenheid
Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord