Skip to main content

De werkomgeving is belangrijk voor hoe we ons van dag tot dag voelen op het werk. Tegelijk geloven we niet dat dat iets is wat mensen echt gelukkig maakt op het werk. Wat werkt er dan wel, welke goede voorbeelden zijn er? Tijdens de Week van het Werkgeluk kan je binnenkijken bij Rever Interieurprojecten, laten zij zien hoe werkgeluk in uitdrukking komt in interieur en hoe zij zélf werkgeluk vorm geven. We praten erover met Hester Nagel.

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?

Waarom zou je níet iets met werkgeluk hebben? Alles waar het mee samenhangt vind ik belangrijk; ontwikkeling, goede relaties, vertrouwen en plezier maken. Het is ook gewoon een heel LEUK onderwerp, er straalt enthousiasme en positiviteit vanaf en dat past bij mij.

 

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Ik probeer me te focussen op dingen die me energie geven en ben altijd bezig met mezelf en mijn werk verbeteren; hoe kan ik mijn kennis vergroten en betere resultaten halen. Aandacht en tijd voor het welzijn van mijn collega’s vind ik heel belangrijk. Ik denk dat ik vaak een luisterend oor ben en breng mensen vaak spontaan een kop thee of koffie en ben ook wel in voor een beetje geinen op kantoor, dit zijn dingen waar ik een goed gevoel van krijg. Ik vind het ook leuk om me bezig te houden met uitjes die we buiten het werk om met elkaar doen, zo organiseer ik 4 keer per jaar een “inspiriment” waarbij we met collega’s die het leuk vinden, architectonisch interessante plekken bezoeken om frisse inspiratie op te doen. Met z’n allen borrelen hoort daar natuurlijk ook bij. Ik vind het heel fijn dat Rever dit soort initiatieven ondersteunt, het draagt zeker bij aan mijn eigen werkgeluk, en hopelijk ook een beetje aan dat van anderen.

 

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk?

Rever doet mee aan de Week van het Werkgeluk, uiteraard omdat we het een belangrijk onderwerp vinden, maar ook omdat we organisaties willen helpen een gelukkige werkomgeving te creëren – een plek waar je in staat bent je eigen werk-privé balans te vinden. Een fijn en mooi ingericht kantoor zijn niet leidend voor de mate waarin mensen gelukkig zijn op hun werk, maar het heeft wél invloed. Daar willen we graag onze kennis over delen en we willen mensen graag inspireren door te laten zien dat een omgeving je echt kan ondersteunen in je werkzaamheden, werkplezier en productiviteit.

 

Wat gaan jullie precies doen?

We organiseren (voor de vierde keer) een inspiratiesessie over werkgeluk waarbij we samen met Fennande van Happy Office ingaan op twee dingen: wat werkgeluk is en wat je zelf kunt doen om je geluk op je werk te vergroten én wat je met je werkomgeving kunt doen om er een happy workplace van te maken.

 

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord