Op 20 september startte de Week van het Werkgeluk met de presentatie van de cijfers van het Nationaal Werkgeluk Onderzoek. ook AD.nl schreef er een artikel over: “Jongere werknemers ervaren minder werkgeluk dan oudere collega’s.” Het artikel op de site AD.nl ging in op het feit dat Coronacrisis of niet, we nog steeds best gelukkig zijn met ons werk. “Wel speelt de leidinggevende een belangrijkere rol dan vroeger en wordt hij vaker gezien als oorzaak van verminderd werkgeluk. Dat lijken managers zelf niet zo in de gaten te hebben: ze vinden zichzelf vaak betere leiders dan hun werknemers.”
Het artikel gaat over de resultaten van het nationaal Werkgeluk Onderzoek, dat we (Happy Office) al voor de vierde keer, samen met de MonitorGroep en de Gelukkig Werken Academy houden.
AD.nl: “Het klinkt als een open deur, maar gelukkige werknemers presteren inderdaad beter op het werk. Ook zijn ze minder snel ziek en blijven ze langer bij één baas. Maar wat maakt Nederlandse werknemers nou precies gelukkig? Dat onderzoeken we jaarlijks en maandag 20 september presenteerden we onze nieuwste bevindingen na een onderzoek onder 1500 werkende Nederlanders.
Uit het laatste Nationaal Werkgeluk Onderzoek, dat in juli is uitgevoerd, blijkt dat het cijfer dat we aan ons werkgeluk geven stabiel is gebleven. De coronacrisis heeft dus weinig effect gehad. Ons werkgeluk heeft de pandemie doorstaan. Aan het begin van de coronacrisis zagen we een stijging in het werkgeluk. Voor veel mensen viel de werkdruk weg door het thuiswerken en velen kregen een rustiger leven. Dat heeft bijgedragen aan meer werkgeluk.
“De crisis heeft wel even effect gehad, maar we veren uiteindelijk toch weer terug naar ons oude niveau. Wel heeft de pandemie veel werkenden aan het denken gezet over waar ze wel en niet blij van worden. Collega’s en de werksfeer zijn heel bepalend voor ons werkgeluk. We hebben elkaar daarbij dus nodig,” aldus de krant.
Vrijdag 24 september gaan we verder in op de resultaten met betrekking tot werksfeer en cultuur. Meer evenementen vind je op de agenda.
De rest van het artikel lees je hier