(Internationale) Week van het Werkgeluk – initiatief van Happy Office

Eind 2017 bedachten we: “Hoe mooi zou het zijn als er, naast de ‘Dag van het Geluk’ ook een ‘Week van het Werkgeluk’ zou zijn.” We zijn in Nederland namelijk behoorlijk gelukkig, maar ons werkgeluk blijft achter. Terwijl we nou juist het grootste deel van onze dag doorbrengen op het werk en dat heeft een grote invloed op de rest van ons leven. Daarom kan meer aandacht voor werkgeluk het verschil maken. Door de laatste week van september (in 2018 van 24 tot en met 28 september) uit te roepen tot Week van het Werkgeluk willen we dit thema bij zoveel mogelijk organisaties in binnen- en buitenland op de kaart zetten.

Praten, praten, praten

Om dit voor elkaar te krijgen zijn we gaan praten met allerlei mensen in het werkveld (inmiddels al best een grote groep!). Met organisaties die werkgeluk al hoog op de agenda hebben staan, met gemeentes en werkgeversorganisaties… (De koppen koffie en thee zijn niet te tellen :-)). En wat reageerde iedereen enthousiast: met het ondertekenen van het manifest, het organiseren van activiteiten en het meedenken over de opzet. Op 22 maart zijn we officieel met het idee naar buiten getreden. Samen met WOMEN Inc. zijn we kartrekker van de eerste editie van de Week van het Werkgeluk. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat er zo veel mogelijk mensen en organisaties aanhaken. Van elkaar leren, elkaar helpen om stappen te zetten? Wij geloven dat dat werkt.

Internationalweekofhappinessatwork.com

Internationaal slaat het idee ook aan. We mailden een aantal van onze internationale contacten om te peilen wat zij van het idee vonden. Ook hier was het enthousiasme groot. Inmiddels hebben we, samen met verschillende buitenlandse partijen, meteen ook de laatste week van september, uitgeroepen tot ‘The International Week of Happiness at work’.

Naast de week van de werkstress

We lanceren de Week van het Werkgeluk niet voor niets in september. Het moment dat iedereen na de zomer weer aan het werk gaat, vinden wij een uitgelezen moment om weer eens na te denken over wat iemand gelukkig maakt en hoe werk daar een rol in kan spelen. Daarbij vinden we het een goede tegenhanger van de Week van de Werkstress in november. Die week gaat het over het terugdringen van stress. Goed! Wij willen het alleen ook graag hebben over het vergroten van werkgeluk. Uit onderzoek blijkt immers dat dat een uitstekende buffer is tegen stress.

Shift maken

Kortom, wij geloven dat Werkgeluk belangrijk is. Dat we de shift moeten maken van mensen zien als een resource, naar het welzijn van mensen centraal stellen. Wij geloven dat de organisatiecultuur hét onderscheidende element van organisaties is. Dat kiezen voor een gelukkige werkcultuur de kleur van je organisatie bepaalt. En dat, als we dat allemaal goed doen, we veel kleur in onze werkende samenleving krijgen. We houden van veelkleurigheid. Daarom willen we tijdens de Week van het Werkgeluk zoveel mogelijk organisaties de kans geven te laten zien wat zij al doen op het gebied van werkgeluk. Zowel organisaties die er intern bewust mee bezig zijn, als organisaties die anderen helpen meer werkgeluk te faciliteren. Alles mag, iedereen mag mee doen en iedereen mag het op zijn of haar manier doen. Daar doen wij het voor. Doe jij ook mee?

Over Maartje en Fennande

Maartje en Fennande zijn opgeleid tot Werkgelukdeskundige aan de Erasmus Universiteit. Ze deden drie jaar geleden het Executive Program ‘Het rendement van Geluk’. Vervolgens volgden zij de opleiding Teamcoach Gelukkig Werken bij Onno Hamburger en daarna de opleiding tot Happiness at Work Expert aan de Woohoo Academy in Kopenhagen. Met hun bedrijf Happy Office helpen zij organisaties bij veranderingsprocessen naar meer werkgeluk, zowel top-down als bottom-up. Daarnaast lanceerden zij begin 2017 de Opleiding tot Werkgelukdeskundige.