Skip to main content

(Internationale) Week van het Werkgeluk – initiatief van Happy Office

Eind 2017 bedachten we: “Hoe mooi zou het zijn als er, naast de ‘Dag van het Geluk’ ook een ‘Week van het Werkgeluk’ zou zijn.” We zijn in Nederland namelijk behoorlijk gelukkig, maar ons werkgeluk blijft achter. Terwijl we nou juist het grootste deel van onze dag doorbrengen op het werk en dat heeft een grote invloed op de rest van ons leven. Daarom kan meer aandacht voor werkgeluk het verschil maken. Door de laatste week van september uit te roepen tot Week van het Werkgeluk willen we dit thema bij zoveel mogelijk organisaties in binnen- en buitenland op de kaart zetten, zorgen dat de beweging naar meer werkgeluk groeit, voor zowel organisaties als individuen. Werkgeluk de normaalste zaak van de wereld, zo zou het moeten zijn en daar gaan we voor. Internationaal slaat het idee ook aan, inmiddels heeft het idee in ongeveer 40 landen navolging gekregen. Wil je meer weten over welke landen mee doen? Kijk dan op de site van de International Week of Happiness at work’.

Over Maartje en Fennande

Maartje Wolff en Fennande van der Meulen hebben in maart 2015 Happy Office (www.happyoffice.nl) opgericht en helpen organisaties bij veranderingsprocessen naar meer werkgeluk, zowel top-down als bottom-up. “Het is onze missie om werkgeluk op de agenda te zetten bij zoveel mogelijk organisaties in binnen- en buitenland. Uiteindelijk gaat het daarbij vooral ook om dingen doen, om gedrag- en cultuur te veranderen. Daarom helpen we leidinggevenden en medewerkers met het veranderen van (organisatie)gedrag en het bouwen van een werkcultuur waarin werkgeluk centraal staat. Dat doen we door met organisaties en teams uitgangspunten (purpose, waarden en gedrag) te formuleren, plannen van aanpak te maken en te helpen bij het bedenken en uitvoeren van interventies. Onze dienstverlening bestaat uit het ontwikkelen en opzetten van programma’s, trainingen, workshops en tools. Mensen het zelf laten doen, is daarbij ons uitgangspunt. Begin 2017 hebben we de Opleiding tot Werkgelukdeskundige ontwikkeld en gelanceerd, sinds begin 2020 is deze ook online te volgen.
In september 2020 wordt hun eerste boek Het Happy Office Manifest, de pijlers van een positieve werkcultuur uitgegeven door Business Contact.
Maartje en Fennande hebben een academische achtergrond op het gebied van management, marketing, communicatie en organisatiecultuur. Daarnaast deden ze het Executive Programma ‘Het rendement van Geluk’ aan de Erasmus Universiteit, de opleiding Teamcoach Gelukkig Werken bij Onno Hamburger en de opleiding tot Happiness at Work Expert aan de Woohoo Academy in Kopenhagen.