Skip to main content

De website van Otherside at Work zegt dit: “Wat nou middelmaat? Wij gaan altijd voor het maximale in ons partnership met jou. Met fair priced technology willen wij iedere gebruiker echt blij maken. Zo zorgen wij voor happy professionals. Bij jou, bij jouw klanten en bij ons. Dat is Otherside at Work.” Daar willen we meer over weten. Want hoe werkt dat dan, werkgeluk bij Otherside Software? Wat doen ze precies om werkgeluk te vergroten? Wil jij dat ook weten?  Kom op 28 september naar Otherside Software, om al je vragen te stellen aan de Happiness Officer, Petra van Lint. Hieronder lees je haar verhaal.

Aanmelden

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk? 

Sinds een jaar werk ik als Happiness Manager bij Otherside Software. Wij geloven erin dat iedereen een verschil kan maken voor zichzelf en anderen. Wij doen dat door de beste en veiligste software te leveren, waardoor we happy professionals dagelijks ondersteunen in hun werk. Maar hoe zorgen we dat onze eigen professionals ook happy zijn? En wat houdt dat eigenlijk in? Daar mag ik me mee bezig houden, door dagelijks verbeteringen door te voeren op het grensvlak tussen HR en de operatie. En afwisselende en uitdagende rol!

 

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Veel! Een jaar geleden heb ik zelf de rol van Happiness Manager gecreëerd. Ik merkte dat we met onze groei (>25% per jaar) minder tijd vrij hadden om bijvoorbeeld onze werkprocessen te verbeteren of kennisavonden te organiseren. Dagelijks ben ik bezig om mijn eigen manier van werken te verbeteren, door veel te experimenteren. Ik ben vaak mijn eigen proefkonijn, zodat ik uiteindelijk mijn collega’s weer kan helpen verbeteren.

 

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk? 

Veel verhalen of artikelen over werkgeluk gaan óf over kleine start-ups óf over grote corporates. Wij willen laten zien hoe je bij ‘een gewoon bedrijf’ met werkgeluk aan de slag kan gaan zonder heel je organisatiestructuur om te gooien of pingpongtafels aan te schaffen. Ik hoor nog zo vaak dat mensen tegen mij zeggen “wij zouden ook een happiness manager moeten hebben!”. Daarop stel ik altijd de vraag: “Maar wat doe jíj dan om te zorgen dat je werk makkelijker, plezieriger of efficiënter is?”. Dan blijft het vaak heel lang stil. En die stilte, die wil ik voorkomen!

 

Wat gaan jullie precies doen?  

Wij delen met de bezoekers onze visie op employee engagement. We hebben hiervoor ons eigen model opgesteld. Verwacht geen hapklaar plan, maar uitleg over de stappen die we zetten en in de toekomst willen gaan zetten. Na de presentatie en discussie gaan we aan de slag met een paar workshopvormen die simpel en goedkoop in te zetten zijn bij elk bedrijf.

 

Wat wil je als boodschap meegeven?

Jij hebt elke dag invloed op je eigen werkgeluk én dat van je collega’s. Als jij ziet dat je werk makkelijker, plezieriger of efficiënter kan, ga daar dan mee aan de slag. Voor je het weet, heb je die Happiness Manager helemaal niet meer nodig. Fijne werkdag!

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord