Skip to main content
Valery was onze razend reporter tijdens de eerste Week van het Werkgeluk. Ze reisde het land door op zoek naar inspiratie en mooie verhalen. Zo was ze ook bij Hutten Catering. Hieronder haar enthousiaste verhaal.
Op gerecycled stoeltjes van Schiphol luisteren 15 aanwezigen naar het inspirerende verhaal van Pascal Verheugd over het geluk op de werkvloer bij van Hutten. Pascal is director Human Resources en MVO bij van Hutten. 

Tijdens zijn verhaal strooit hij met tips. Voor de mensen die er helaas niet bij konden zijn hier een aantal.
Tip 1. Vraag je af waarom jouw organisatie op aarde is, wat als jullie er morgen niet meer zijn? Wat zou dat betekenen voor de medewerkers en voor de klanten? Het helder hebben van je purpose heeft een positieve invloed op het werkgeluk. 

Tip 5, of was het tip 6? Kijk naar de talenten van je samenwerkers, medewerkers heten hier samenwerkers omdat ze het samen doen. Kijk niet alleen naar het talent binnen hun rol maar ook daarbuiten. En geef dat talent de ruimte. Bijvoorbeeld een controller die excel-les geeft aan collega’s. De controller krijgt er energie van om zijn kennis te delen en leert meer over lesgeven. Daarnaast zorgt het voor verbinding tussen de samenwerkers. 

Tip 8: in Nederland zijn we vrij nuchter en staan we te weinig stil bij mooie resultaten. Pascal geeft aan dat geluk vermenigvuldigt als je het deelt. Dus vier je kleine resultaten én vier je grote resultaten.  

Tip 12: Hutten heeft circulariteit hoog op de agenda staan. Ze hebben geïnvesteerd in huis-, tuin-, en keukenspullen die samenwerkers kunnen lenen. Want het enige wat je nodig hebt is een gat in de muur, niet iedereen heeft een eigen boor nodig. Ze merken dat het delen hiervan, vertrouwen schept. Kijk dus als bedrijf, als samenwerkers, wat je verder kan doen met de waarden waar je voor staat.

En zo waren er nog veel meer tips die Pascal Verheugd met veel enthousiasme met ons deelde. En hij deelt ze graag met iedereen maar wat hij het liefste ziet is dat werkgeluk zo normaal wordt dat er geen bedrijfsbezoek meer nodig is. 

Na de presentatie van Pascal gaf samenwerker Bart een rondleiding in de Verspillingsfabriek, ‘where the magic happens’. Hij verteld over de indrukwekkende hoeveelheden voedsel die ze verwerken. Voedsel die voorheen werd weggegooid. Ik zie aan de uitstraling van Bart dat hij daar best trots op is. En terecht!
Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord