Skip to main content
Werkgeluk

Ook Erwin Klappe komt naar de Unconference tijdens de Week van de Werkgeluk. Jij ook?

Erwin Klappe is Chief Happiness Officer (CHO) bij Klappe Training. Hij heeft een achtergrond als arbeids- en organisatiepsycholoog en werkte de afgelopen 14 jaar in diverse HR functies bij Shell, LTP, Amphia en ProRail. Vanuit deze HR posities hield hij zich bezig met het toepassen van werkgeluk in de praktijk. Hij is initiatiefnemer van het grootste en langstlopende werkgeluktrainingsprogramma in Nederland: Amphia Floreert. Samen met mede-werkgelukdeskundige Onno Hamburger trainde hij meer dan 600 deelnemers in dit Bredase ziekenhuis. In 2014 werd dit trainingsprogramma door het ministerie van SZW uitgeroepen tot best practice tegen werkstress en ter bevordering van duurzame inzetbaarheid. Erwin is erbij tijdens de Unconference, deelt graag zijn ervaring en goede ideeën met ons. Meld je hier aan!

Zeven lessen over werkgeluk van bevlogen leiders

De afgelopen jaren maakte Erwin daarnaast een interviewreeks met bevlogen leiders. Hij interviewde o.a. met Herman Wijffels (Rabobank, SER, Wereldbank), Hans Clevers (KNAW, Hubrecht Instituut), Marjan Minnesma (Urgenda), Marcel Levi (AMC), Jos de Blok (Buurtzorg), oud-generaal Peter van Uhm en Alexander Rinnooy Kan (ING, SER). Geïnspireerd door de positieve psychologie vroeg hij zichzelf af: waarom zitten zij zo ver boven de curve qua optimisme, creativiteit, energieniveau, veerkracht, doorzettingsvermogen én prestaties? Wat kunnen we van deze ‘positieve uitschieters’ leren om ons eigen werkgeluk te vergroten? Deze gesprekken leverden hem zeven lessen in werkgeluk op, die hij heeft omgezet in een online training over werkgeluk.

Het volledige interview met Alexander Rinnooy Kan lees je hier.

Wil je de snelle versie? Lees hieronder dan de 8 tips voor meer werkgeluk van Alexander Rinnooy Kan:

  1. Houd jezelf scherp, door steeds iets meer van jezelf te verlangen. Het drijven op de routine van alledag, bevordert je werkgeluk niet.
  2. Noblesse oblige; wie de kans krijgt moet er iets van maken. Hard werken, open staan en goed luisteren.
  3. Niemand kan alles, maar bijna iedereen kan wel iets dat niet iedereen kan. Woekeren met je talenten, dat is wat je moet doen.
  4. Tel je zegeningen als je een leuk gezin hebt, een beetje prettig woont, in een net land zoals Nederland waar de kogels je niet om de oren vliegen.
  5. Optimisme is een morele plicht. Zeker voor personen op leidinggevende plekken.
  6. Kom in actie om stress tegen te gaan en positiviteit aan te wakkeren, bijvoorbeeld door een beroep te doen op vriendschappen, meditatie, joggen, poëzie, muziek.
  7. Koester de energie die je door je lichaam gegund wordt. Je kunt het buiten je schuld kwijtraken.
  8. Omring je zowel met mensen die je herinneren aan je tekortkomingen als met mensen die je steunen, af en toe zeggen dat je het goed doet en de moeite waard bent.

 

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord