Skip to main content

Ondertussen ergens in Nederland…

… deed ook de Rabobank mee met de Week van het Werkgeluk.

“Tijdens de Week van het Werkgeluk (21 – 27 sept) is er binnen veel organisaties extra aandacht voor werkgeluk. Ook bij de Rabobank: Kimberly Schelle, Area Lead Wellbeing, vertelt aan Schouten&Nelissen wat werkgeluk binnen de Rabobank betekent en hoe ze hier aandacht aan besteden.

Werkgeluk binnen de Rabobank

Werkgeluk gaat over het welzijn van medewerkers, één van de pijlers van People Management binnen de Rabobank. “Werkgeluk gaat niet alleen over het hebben van leuk werk,” stelt Kimberly Schelle. “Fysiek goed in je vel zitten, mentaal fit zijn en je verbonden voelen met de organisatie en met collega’s horen daar ook bij. Kunnen mensen wel voldoende afschakelen van hun werk? Hebben ze een voor hen gezonde leefstijl? Komen ze genoeg in contact met anderen?” Het is volgens haar de rol van de organisatie om daarin te faciliteren, inspireren en bewustwording aan te jagen. “Ons doel is om zaadjes te planten, zodat medewerkers daarna zelf de regie pakken op hun werkgeluk.

….

Aandacht voor welzijn tijdens de Week van het Werkgeluk

De Rabobank heeft een interactief weekprogramma opgesteld voor de Week van het Werkgeluk. “We vonden het een mooi toeval dat de Week van het Werkgeluk samenvalt met de Nationale Vitaliteitsweek. Vitaliteit en werkgeluk zijn sterk met elkaar verbonden”, aldus Schelle.

In het programma is elke dag aandacht voor een ander component van werkgeluk. En alles gaat digitaal. Zo kunnen medewerkers op maandag vanuit huis meedoen met een work-out sessie met een personal trainer. Op dinsdag geven Rabobank medewerkers een meditatiesessie aan collega’s om beter te kunnen loskomen van het werk. Woensdag staat in het teken van verbinding: in digitale groepjes maken medewerkers een lunchwandeling door de eigen wijk, terwijl ze videobellen met collega’s vanuit de hele organisatie. Ook digitalisering komt tijdens deze week aan bod. “Bij het thuiswerken zijn de middelen die mensen gebruiken ook van belang voor hun werkgeluk. Wij onderzoeken nu bijvoorbeeld hoe tools zoals MyAnalytics van Microsoft daaraan kunnen bijdragen.”

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord