Skip to main content

De NEI methode, het zusje van NLP, wordt nog niet zoveel toegepast in de zakelijke wereld. Monique Bos wil daar verandering in brengen en biedt tijdens de Week van het Werkgeluk twee gratis kennismakingssessies aan (1 pp). Wil jij meer weten? Over waarom Monique meedoet met de Week van het Werkgeluk, over NEI en haar aanbod? Lees dan verder….

 

Monique, wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?

Ik word gelukkig wanneer ik mensen kan helpen in mijn praktijk met de klachten/problemen die zij met zich meebrengen. Wanneer ze de deur uitgaan en je ziet iemand gaan die heel erg opgelucht is en waar je de twinkeling weer in de ogen ziet, ja dan word je daar wel gelukkig van in je werk.

Het is heel belangrijk dat je dit (werk) geluk voelt en doet heel veel met jezelf en dit trekt ook weer door in je privéleven.

 

Wat doe jij zelf om je eigen werkgeluk te vergroten?

Ik zorg goed voor mezelf door in mijn eigen kracht te blijven staan, door veel te wandelen, hardlopen en echt tijd maken voor mijzelf. Wanneer ik zelf goed in mijn eigen kracht sta kan ik mijn cliënten ook erg goed helpen waardoor ook mijn werkgeluk, het echt plezier hebben in je werk steeds groter wordt. Ik krijg ook heel vaak de vraag vanuit de buitenwereld of ik het niet vervelend vind om iedere dag naar de problemen van andere te luisteren. Nee, juist niet, dat is mijn uitdaging, mijn werkgeluk om juist die mensen te mogen helpen en zien dat zij ook weer het “gelukkige” pad kunnen vinden.

 

Waarom doe je mee met de week van het Werkgeluk?

Ik doe mee aan deze week omdat ik heel graag mensen wil helpen die juist op hun werk vastlopen, vaak heeft het namelijk ook een verbinding met privé. Ik zie namelijk in mijn praktijk vele mensen met o.a. een burn-out en die zijn niet meer gelukkig op hun werk. Dat is zo jammer om deze mensen te zien dat ze zo zijn vastgelopen. Ik denk dat ik vanuit mijn praktijk juist een verbinding kan maken tussen een werkgever en een werknemer die vastloopt op het werk. Door voor beide partijen te kijken wat iemand nodig heeft om zijn werkgeluk terug te krijgen. Helaas is de methode waarmee ik werk bijna niet bekend in de zakelijke wereld en dat is zo jammer. Je kunt namelijk iemand snel helpen, er zijn geen lange praatsessies voor nodig.

 

Wat ga je doen in mijn praktijk in de week van het werkgeluk?

Ik wil graag voor twee personen uit verschillende bedrijven een consult ( duurt ca. 1.5 uur) aanbieden die graag behandeld wil worden in mijn praktijk. Dit betekent dat deze personen een NEI (Neuro Emotionele Integratie) behandeling van mij ontvangen. NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties, gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons bewustzijn en onderbewustzijn. Zo ontstaat er een disbalans wat ertoe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren.

Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan welke weer resulteren in stress welke uiteindelijk via de geest zijn invloed heeft op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen. Dat uit zich bijvoorbeeld in:

Ongewenst gedrag: je wilt het een maar je doet het ander, je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt

Ongewenst gevoel: je wordt overvallen door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid, wat vaak leidt tot stress, slapeloosheid.

Fysieke klachten: ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelf zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, burn-out of andere chronische klachten,

Neuro Emotionele Integratie is een methode om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier op te lossen. Lange praatsessies zijn niet nodig en ook niet om opnieuw door het geleden trauma heen te gaan. NEI-sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI – therapie als een zeer prettige therapievorm.

Graag ontvang ik via de werkgever een naam van een werknemer die hiervoor in aanmerking wil komen in deze week van het Werkgeluk. Hiervoor kun je een email sturen naar info@feelingnature.nl tav Monique Bos

 

Wat wil je als boodschap meegeven?

Beste werkgever, wil je dat je werknemer weer zijn werkgeluk mag terugvinden, voeg dan een NEI-coach toe aan de behandelaren waarmee jullie werken en je zult zien dat dit zeker in je organisatie gaat werken. Voor meer informatie www.feelingnature.nl, info@feelingnature.nl Monique Bos.

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord