Skip to main content

Jos van de Reijken meldde zich als ambassadeur van de Week van het Werkgeluk. We hadden een lang gesprek over ziekteverzuim, het voorkomen daarvan en hoe werkgeluk daarbij een rol speelt. Wie heeft er de regie? En hoever reikt je eigen invloed eigenlijk? MKBasics en hun zusterorganisatie Verbanen besloten mee te doen met de Week van het Werkgeluk en voor hun klanten en andere geinteresseerden een inspiratiesessie te organiseren in de Week van het Werkgeluk, bij House of Watt. Je bent van harte welkom! Meld je hier aan. Maar waarom wilde Jos nou ambassadeur worden? We vroegen het hem.

 

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk? 

Werkgeluk is voor mij heel belangrijk. Vanuit mijn functie als Sr Casemanager ben ik dagelijks in gesprek met werkgever en werknemers over preventie, verzuim en re-integratie. Het belang van werkgeluk komt hierbij vaak aan bod en zie en hoor ik ook wat de gevolgen zijn als er geen of te weinig werkgeluk is.

Geen werkgeluk hebben kan mensen letterlijk ziek maken!

Daarom heb ik er ook voor gekozen om ambassadeur te worden van de week van het werkgeluk.

 

Wat doe jij om je eigen werkgeluk te vergroten?

Zelf heb ik het geluk dat ik een werkgever heb die mij heel veel vertrouwen en vrijheid geeft om mijn werk uit te voeren zoals ik dat wil met de vrijheid om mijzelf te blijven ontwikkelen en mij kansen biedt om mee te doen met projecten of zelf nieuwe dingen laat uitproberen of organiseren. Dit geeft mij alle ruimte om mijn werkgeluk te vergroten. Ook biedt mijn werkgever een luisterend oor en probeert oplossingen te creëren wanneer ik zaken aan de kaak stel, zoals bijvoorbeeld een te hoge werkdruk. Hierbij geldt dat je je eigen verantwoordelijkheid moet nemen om dit op tijd en op de juiste manier kenbaar te maken en zelf je eigen grenzen zoveel als mogelijk moet bewaken, hetgeen ik zoveel mogelijk probeer te doen.

 

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk? 

Mkbasics is een full service arbodienstverlener met een eigentijdse kijk op verzuim. Wij snappen wat verzuim aan kosten en ongemak voor de werkgever met zich meebrengt en overzien wat de gevolgen kunnen zijn voor de medewerker. Het ontbreken van werkgeluk zorgt voor veel verzuim en veel leed bij veel mensen. Dit willen wij het liefst voorkomen maar als het daarvoor te laat is staan we mensen bij om hen te helpen bij het herstel, re-integratie en vooral ook meer werkgeluk.

Komt het neer op re-integratie tweede spoor, outplacement of loopbaancoaching, dan komt ons zelfstandig zusterbedrijf Verbanen in actie. Gezondheid en duurzame inzetbaarheid worden aan werk gekoppeld, wat een unieke aanpak is om een medewerker weer zicht te geven op werkgeluk en grip op zijn of haar loopbaan. De begeleiding stopt niet bij de analyse. Samen gaan we op zoek naar een baan die matcht met de kennis en talenten van de werknemer. Alles om zoveel mogelijk werkgeluk te bereiken!

Daarom is het belangrijk dat er meer aandacht komt voor het belang van werkgeluk en is de week van het werkgeluk ook zo belangrijk. Daar dragen wij graag aan bij!

 

Wat gaan jullie precies doen?  

Voorafgaand aan de week van het werkgeluk zal Verbanen op 18 en 20 september haar deuren openen voor werkgevers, werknemers, maar ook werkzoekenden die belangstelling hebben voor een kosteloos en vrijblijvend advies met betrekking tot loopbaanvragen.

Op dinsdag 18 september verwelkomen wij je op de locatie in Rotterdam, Max Euwelaan 72 van 9:15 tot 12:15 en van 13:00 tot 16:30.

Op donderdag 20 september kun je met ons in gesprek gaan op de locatie in Rijswijk, Laan van Oversteen 20 van 9:15 tot 12:15 en van 13:00 tot 16:30.

Op vrijdagmiddag 28 september van 15:00 tot 17:00, zal Mkbasics en Verbanen in samenwerking met Happy Office een inspiratiesessie Werkgeluk organiseren in het House of Watt in Amsterdam, inclusief netwerkborrel en goodiebag!

15:00 uur – Inloop met een drankje
15:30 uur – Start inspiratiesessie met Fennande van der Meulen van Happy Office en Paul Boon van Verbanen
17:00 uur – Netwerkborrel

Deze evenementen zijn tevens terug te vinden op onze site: https://www.mkbasics.nl/evenementen/

 

Wat wil je als boodschap meegeven?

Werknemers kunnen zelf heel veel doen voor hun eigen werkgeluk. Stel je niet afhankelijk op richting je werkgever of blijf uit angst maar zitten in een baan waarbij je je niet gelukkig voelt.

Bespreek met je werkgever waar je tegenaan loopt en wat de mogelijkheden zijn om meer werkgeluk te creëren. In je eigen baan, passend werk of met hulp voor de zoektocht naar een andere baan elders waar je veel gelukkig wordt en weer energie van krijgt!

Wacht daar niet te lang mee met het risico dat je ziek wordt van je werk of dat je in een conflict terecht komt met je werkgever maar neem de regie over je eigen leven.

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord