Skip to main content

Gastblog van Daphne Maczolleck van Young Capital

 

Werkgeluk is een relatief begrip, het is dus voor ieder mens anders. Sommige mensen halen werkgeluk uit een compliment van een leidinggevende en de ander voelt zich gemotiveerd door het doel van de organisatie. Voor de millennials in het werkveld zijn er een aantal punten die van belang zijn voor het creëren van werkgeluk, en dit bespreken we in deze blog.

 

Wat zoeken millennials binnen een werkplek?

 

De mogelijkheid tot groei

Een van de grootste motivaties van millennials is de mogelijkheid tot groei. Niet alleen in de functie, ook in het bedrijf en op persoonlijk niveau. Je kan dit bijvoorbeeld faciliteren door cursussen en trainingen aan te bieden aan je werknemers. Dit zorgt er voor dat jouw werknemers zich ontwikkelen en dus ook gemotiveerder aan het werk gaan.

Toekomst binnen het bedrijf

Door kans op groei te faciliteren vergroot je de kans dat de millennials het fijn hebben bij jouw bedrijf en daarom ook willen blijven. Maak duidelijk of er doorgroeimogelijkheden zijn binnen jouw bedrijf en naar welke functie ze door zouden kunnen groeien. Het werkt namelijk erg motiverend om ergens naar toe te werken.

 

Merk met betekenis

Een ander belangrijk punt voor millennials is de visie van het bedrijf waar ze voor werken. Ze willen achter de doelen van het bedrijf staan. Medewerkers met passie voor het product of bedrijf zullen veel gemotiveerder aan de slag gaan dan iemand die dat niet heeft.

 

In wat voor teams werken millennials het beste?

 

Behandel iedereen als gelijken

Vooral in teams met veel oudere werknemers is het soms lastig voor de millennials om als gelijken gezien te worden. Dit kan erg demotiverend werken, zeker als je werk levert van dezelfde kwaliteit. Het is belangrijk om te luisteren naar de ideeën die de millennials hebben over het bedrijf of project. Dus betrek ze bij besluiten waar dit kan, dit heeft immers effect op hun werk. Kan dit niet? Leg dan uit waarom bepaalde beslissingen genomen zijn.

 

Zorg voor een goede sfeer

Een goede werkomgeving en een klik met je team is heel belangrijk voor millennials. De sfeer binnen het team heeft dan ook grote invloed op het werkgeluk van de millennial. Dus zorg voor een goede sfeer binnen het team en zorg dat iedereen een vertrouwenspersoon heeft.

 

De belangrijkste eigenschap van leidinggevende

 

Waardering tonen

Het belang van het creëren van zekerheid voor de millennials binnen jouw bedrijf is enorm groot. Het is heel belangrijk de ontwikkeling en vooruitgang van werknemers te blijven bespreken. Heeft jouw medewerker goed werk geleverd? Laat dit dan weten. Als de millennials het gevoel hebben dat hun leidinggevende ontevreden is zullen ze onzeker worden over hun loopbaan binnen het bedrijf en minder gemotiveerd te werk gaan.

 

Maar schroom ook niet om opbouwende kritiek te geven. Feedback is heel belangrijk voor millennials maar doe dit wel op de juiste manier. Probeer daarom altijd naast opbouwende kritiek ook iets positiefs te zeggen over het geleverde werk. Hier kunnen jonge medewerkers veel van leren, zonder dat het hun zelfvertrouwen wegneemt.

 

 

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord