Skip to main content

De Lean Consultancy Group is bij onze partner Great Place to Work een ‘oude bekende’. Ze zijn dit jaar voor de vierde keer op rij door GPTW uitgeroepen tot de beste werkgever in hun categorie. Hoe doen ze dat? Arjen Hoekzema, trainer, consultant & coach in Lean management, legt uit hoe dat zit. En natuurlijk vroegen we ook waarom hij zelf werkgeluk belangrijk vindt.

 

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?

Als werkgever ben je aanbieder van werkgeluk. Ben je dit niet, dan doe je jezelf tekort. Het vinden en binden van toptalenten lukt het beste door hen met een betekenisvol doel te inspireren. En tegelijkertijd hun talent te benutten, verder te ontwikkelen in een omgeving waar kameraadschappelijk plezier wordt gemaakt. Gelukkige medewerkers blijven langer bij je werken, zijn productiever en creatiever. Ik vind werkgeluk enorm boeiend door al jaren in de praktijk te ervaren dat dit écht zo werkt!

 

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

De aspecten die binnen LCG leiden tot gelukkig zijn in het werk zijn ingebakken routines. We hebben geen speciaal programma of HR-beleid hiervoor, we zijn allemaal verantwoordelijk. Het welzijn van onze collega’s is elk jaar een strategische doelstelling. Het jaarlijkse onderzoek van GPTW® is een ijkmoment, op basis waarvan we focus aanbrengen op het punt waarvan we gezamenlijk vinden dat het beter moet. Als talentcoach speel ik intern een rol. Wekelijks bespreek ik in een persoonlijk gesprek met een aantal collega’s de medewerker tevredenheid, de laatste stappen in de talentontwikkeling en we werpen een blik op de balans in het leven.

 

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk?

Nadat we voor de vierde jaar op een rij als beste werkgever uit de bus kwamen in de verkiezing van GPTW®, zijn we erin gaan geloven dat we onszelf als expert kunnen zien op dit gebied. We willen graag andere organisaties inspireren om het werkgeluk te vergroten, zodat werk een door steeds meer mensen als inspiratiebron wordt ervaren.

 

Wat gaan jullie precies doen?

Doordat we onszelf kunnen bestempelen als expert op het gebied van werkgeluk, gaan we een tijdens de workshop een kijkje in onze keuken geven. Deelnemers gaan ervaren waar wij in geloven en krijgen een uniek beeld van de best practices die we door de jaren heen hebben ontwikkeld waarmee we ons Best Workplace mogen blijven noemen. Deelnemers krijgen naast inspiratie ook handvat en toepassing. We dagen iedereen uit om eigen eerste kleine stappen te zetten.

 

Wat wil je als boodschap meegeven?

Dat wij stomverbaasd zijn dat werkgeluk niet overal een strategische doelstelling is!

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord