Skip to main content

Deze week komt het boek Mest voor de Werkvloer uit. Schrijver, columnist en werkgelukdeskundige Fleur Brockhus stelt 5 gratis boeken ter beschikking. Wie vind jij dat wel wat meer plezier op het werk kan gebruiken en zou er kans moeten maken op een gratis boek?

Mail dan: 

  • wie er kans op moet maken
  • waarom
  • naar welk adres het boek gestuurd zou moeten worden

naar: fennande@weekvanhetwerkgeluk.nl

En wie weet ontvangt deze persoon het boek in de brievenbus.

 

Meer over het boek:

In ‘MEST VOOR DE WERKVLOER’ inspireert schrijver, columnist en werkgelukdeskundige Fleur Brockhus werkend Nederland met humor en vaart. Deze bundel is relevant voor allerlei werkgevers en medewerkers. Van aannemer tot botenbouwer. Van bakker tot bank. Om verzuim, burn-out en uitstroom te helpen voorkomen. Om werkplekken interessant en duurzaam te maken voor de volgende generatie. Maar vooral: om meer plezier te hebben op het werk. 
Fragmenten uit MEST VOOR DE WERKVLOER:

“Met het oog op de veranderende wereld, waarin steeds meer mensenwerk door robots wordt gedaan, is het slim om te werken aan je persoonlijkheid. Een contract opstellen of data invoeren kan elke idioot. Maar sociale voelsprieten en communicatieskills zijn minder makkelijk te programmeren.”

 

“Tegenwoordig is feedback op je baas een vast agendapunt tijdens het evaluatiegesprek. Maar wat blijkt: bijna niemand trekt z’n mond open. Daar zouden we verandering in moeten brengen. Meestal blijft het bij binnensmonds vloeken, voodoo en wachten op betere tijden. Zonde en niet Zen – blijven mokken als een bejaarde op pyjamadag.”

 

“Waarom zijn er nog plastic flesjes water beschikbaar en wordt er nog zo veel vlees geserveerd en geconsumeerd in bedrijfsrestaurants? Een boterham met worst is qua uitstoot gelijk aan een autoretourtje Limburg. Waarom wordt een dag per week thuiswerken niet verplicht gesteld? Scheelt tijd en benzine. Selecteer een potentiële medewerker op milieubewust gedrag. Dat moet in zo’n assessment in te bouwen zijn. Tussen de analytische opdrachten door gewoon even terloops vragen of je slaafvrije chocola zou kopen als die 50 cent duurder is, hoe vaak je vliegt en waar en met welke regelmaat je nieuwe kleding shopt. Want de lifestyle van medewerkers maakt wél uit voor het klimaat.”

 

“Doe anders dan de rest. Zet voldoende slaap voortaan op nummer 1. Nodig onderzoekers uit om iets te komen vertellen over slaap. Vraag hoe je medewerkers slapen. Geef medewerkers een sleep tracker en beloon ze voor voldoende nachtrust en ontspanning. Is dat geen mooie droom?”

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord