Skip to main content

Bij Independer is werkgeluk heel erg belangrijk. En dat gaat verder dan een tafeltennistafel, een gezellige borrel en fijne ruimte, de Bakery, om samen te eten. Die zijn er allemaal ook, maar waar het echt om gaat bij Independer is jezelf kunnen zijn, vertrouwen, vrijheid en betekenisgeving. Steve van Driel van de afdeling Cultuur en Ontwikkeling volgde de Opleiding tot Werkgelukdeskundige en ontdekte dat bij Independer al heel veel dingen op dit vlak geborgd zijn. Een mooie basis om verder te bouwen aan een organisatiecultuur waarin werkgeluk centraal staat. De financieel dienstverlener is dan ook enthousiaste aanhaker van de Week van het Werkgeluk

Steve: “Independer is ooit opgericht vanuit een  belangrijke missie. Financiële markt eerlijker en transparanter maken. Een mooi startpunt dat meteen duidelijk maakte dat iedereen binnen Independer zichzelf moet kunnen zijn. Er is veel vertrouwen in mensen en iedereen kan zich uitspreken. Ook doen we niet aan dingen als kledingvoorschriften. Iedereen draagt wat hij of zij prettig vindt.”

Cultuur en 5 pijlers 

Steve vervolgt: “Omdat we geloven dat de cultuur in dit alles de basis is, zijn we twee jaar geleden gestart met team Cultuur en Ontwikkeling. Mijn collega en ik richten ons volledig op het verankeren en verder ontwikkelen van deze cultuur. We doen dat op verschillende niveaus, met als uitgangspunt de 5 pijlers van werkgeluk. Deze hebben we gedefinieerd als purpose, gezondheid, sociale relaties, positviteiten ontwikkeling. Ze zitten verankerd in het beleid van onze organisatie en we maken ze concreet in onze manier van werken en activiteiten.”

Week van het Werkgeluk

Volgens Steve is Independer enthousiast aanhaker bij de Week van het Werkgeluk. “Toen we er vorig jaar van hoorden, hebben we meteen een programma bedacht met op iedere dag een ander thema. Zo hadden we een dag van de Positiviteit, met twee butlers die tijdens de lunch iedereen complimenten gaven. Hoewel mensen wisten dat dit ‘gespeeld’ was, werden ze er toch heel blij van. Tijdens de dag van de Ontwikkeling was er een jongleur die aanwezigen de kneepjes van het vak leerde. Collega’s, klanten en wie toevallig aanwezig was, probeerden in de Bakery de ballen hoog te houden. Hilarisch. En op de dag van de Sociale relaties hebben we, onder de naam de ‘Lange Tafel’,  een lunch georganiseerd. We zaten met bijna 100 mensen in onze Bakery, naast collega’s die ze nog niet zo goed kenden. Dat was echt geweldig.” Over alle thema’s, activiteiten en werkgeluktips communiceerde Independer in een online magazine, Heppie.

Ook na deze Week

“Deze expliciete aandacht voor werkgeluk is niet bij deze ene week gebleven,” gaat Steve verder. “De meest succesvolle dingen hebben we meegenomen. Zo komt de Heppie ieder kwartaal uit en hebben we maandelijks een Lange tafel waarbij collega’s voor elkaar koken. Allerlei smaken zijn al langs geweest: van Mexicaans tot Israëlisch en van Hollandsche Pot tot Spaanse Tapas.”

Bijzondere verrassing

“Natuurlijk doen we ook dit jaar weer mee. Net als vorig jaar staat iedere dag in het teken van een ander thema. Daaromheen organiseren we verschillende activiteiten, die mooi aansluiten bij wat we in het afgelopen jaar gedaan hebben. Wat we precies gaan doen, kan ik pas na de Week van het Werkgeluk vertellen, omdat het voor Independers nog een verrassing is. Maar dat het bijzonder wordt, kan ik wel alvast verklappen.”Ben jij benieuwd naar de Week van het Werkgeluk bij Independer of wil je een keer ergens over sparren? Mail dan naar: cultuur@independer.nl

 

 

Maartje Wolff

Author Maartje Wolff

More posts by Maartje Wolff

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord