Skip to main content

De ruim 20 beste ideeën voor een remote team om de Week van het Werkgeluk te vieren!

Wil jij de Internationale Week van het Werkgeluk met je remote team vieren?  Hier zijn de ruim 20 beste ideeën voor teams op afstand om de Internationale Week van het Geluk op het Werk te vieren: een feest dat een week duurt en gericht is op de 4 pijlers van Werkgeluk: Purpose, People, Progress en Positivitity.

 

Dag 1: Pijler People en Kick-off

 1. Virtueel ontbijt: Begin de week met een virtueel ontbijt waar teamleden hun favoriete ontbijtrecepten delen en samen eten.
 2. Team Icebreakers: Gebruik ijsbrekers zoals Twee waarheden en een leugen om teamleden te helpen elkaar beter te leren kennen.
 3. Nodig een inspirerende spreker uit om de 4 pijlers van Geluk op het Werk uit te leggen en hoe je ze in je team kunt implementeren.

Dag 2: Pijler Progress

 1. Purposeful Pledge: Moedig teamleden aan om een belofte te doen over hoe ze tijdens de week meer purpose in hun werk zullen brengen. Bespreek met elkaar
 2. Passion Project Hour: Sta teamleden toe om een uur te werken aan een project waar ze gepassioneerd over zijn, zelfs als het niets te maken heeft met hun gewone werk.
 3. Collaborative Storytelling: Laat het team samen een verhaal bouwen rond jullie teamdoel, elk lid voegt iets toe aan het verhaal van de persoon voor hem.

 

Dag 3: Pijler Vooruitgang

 1. Voortgangscontrole: Plan één-op-één gesprekken met teamleden om hun carrièredoelen en groei te bespreken.
 2. Skill-swap-sessie: Organiseer een sessie waar teamleden een vaardigheid kunnen aanleren of hun expertise kunnen delen.
 3. Focus op successen: Breng een belangrijke prestatie van een teamlid onder de aandacht en vier deze als groep.

 

Dag 4: Pijler Positiviteit

 1. Compliment ketting: Start een complimentenketting waarbij elk teamlid de persoon complimenteert die het meest recent bij het team is gekomen.
 2. Organiseer een sessie stoelyoga: iedereen kan meedoen vanuit huis.
 3. Maak een lange wandeling tijdens lunchtijd met een collega aan de telefoon om te kletsen over alles behalve werk
 4. Organiseer een virtuele kookworkshop: iedereen kookt in zijn eigen keuken hetzelfde recept met de chef en het team op Zoom. Deel wat er fout gaat, hoe je gerecht eruit ziet en hoe het smaakt. Eet het gerecht op met je familie

Dag 5: Viering en reflectie

 1. Virtuele Award uitreiking: Maak humoristische of betekenisvolle awards voor teamleden en reik ze uit tijdens een virtuele prijsuitreiking.
 2. Dankbaarheidscirkel: Laat iedereen iets delen waar ze dankbaar voor zijn binnen het team en benadruk de positieve aspecten van het samenwerken.
 3. Vision Board Presentatie: Teamleden presenteren hun eerder in de week gemaakte visionborden en bespreken hun ambities.

 

De hele week door: Dagelijkse positiviteitschallenges

 1. Deel een dagelijkse uitdaging met betrekking tot werkgeluk op het werk, zoals “stuur een bedankbriefje” of “deel een werkgerelateerde meme”.
 2. Happiness Journaling: Moedig teamleden aan om een geluksdagboek bij te houden waarin ze noteren wat hen elke dag gelukkig maakt.
 3. Afspeellijst voor geluk: Maak samen een afspeellijst met opbeurende liedjes waar teamleden tijdens werktijd naar kunnen luisteren.
 4. Virtueel happy hour: organiseer een virtueel happy hour met spelletjes, trivia of een cocktail-mix les om te ontspannen en te socializen.

Na de week:

 1. Actieplan: Laat elk teamlid specifieke acties ondernemen om geluk op het werk te behouden en te bevorderen.
 2. Buddy-systeem: Zet een buddysysteem op waarbij teamleden regelmatig controleren hoe het met elkaar gaat.
 3. Hub met hulpmiddelen: Creëer een digitale database met bronnen over geluk, welzijn en persoonlijke groei. Of stuur een boek over werkgeluk naar alle teamleden. Als je het uit hebt, stuur je het door naar de volgende
 4. Feedback Loop: Implementeer een systeem voor continue feedback over de geluksinitiatieven van het team.
 5. Ambassadeursteam voor geluk: Vraag de teamleden een werkgelukteam te vormen om steeds de focus te houden op werkgeluk.

Dit zijn onze ruim 20 beste ideeën voor een team op afstand om geluk op het werk te vieren. Ze zijn bedoeld om een holistische en feestelijke ervaring te creëren voor je externe team tijdens de Internationale Week van het Geluk op het Werk, en om een positieve en bevredigende werkomgeving te bevorderen.

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord