23 – 27 september 2019: Week van het Werkgeluk

Geluk krijgt in Nederland steeds meer aandacht. Toch zijn nog veel mensen niet gelukkig op hun werk en heeft 27% één of meerdere slechte werkdagen per week. Ondanks de toegenomen aandacht voor (werk)geluk, zien we dat er in NL nog een groot verschil is tussen hoe gelukkig we ons voelen op het werk en in de rest van ons leven. Ons werk scoort beduidend lager. Dat is jammer, want we brengen veel tijd door op ons werk. Bovendien, als we daar gelukkig zijn heeft dat ook veel effect op de rest van ons leven. En ook voor organisaties is werkgeluk relevant. Gelukkige medewerkers zijn gezonder, meer betrokken, werken beter samen en zijn productiever. Je zou toch wel gek zijn als je er niets aan deed, zou je denken.

Wij geloven dan ook dat meer aandacht voor werkgeluk belangrijk is en dat dit thema een aparte week verdient, naast de geluksweek en the International Day of Happiness. Daarom hebben wij de laatste werkweek van september uitgeroepen tot Week van het Werkgeluk. Een uitgelezen moment om na de zomer(vakantie) stil te staan bij hoe gelukkig je bent in je baan en/of als organisatie en wat je kunt doen om dingen te veranderen.

De Week van het Werkgeluk is bedoeld om mensen en organisaties die werkgeluk belangrijk vinden aan elkaar te verbinden. Om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we gelukkig zijn op je werk de normaalste zaak van de wereld kunnen laten zijn. Zo kunnen we gezamenlijk optrekken om werkgeluk overal op de agenda te zetten en het sturen erop normaal te maken. Ieder op zijn eigen manier. Dat betekent dat we geen groots landelijk congres organiseren, maar partijen uitnodigen om zelf kleinschalige evenementen door het hele land op te zetten.

Initiatief van Happy Office

De (Internationale) Week van het werkgeluk is een initiatief van Happy Office. Als Happy Office ondersteunen we organisaties op weg naar meer werkgeluk, zowel top-down als bottom-up. We realiseren ons dat wij een beperkte actieradius hebben. Met dit initiatief hopen we onze actieradius te vergroten en meer organisaties te inspireren ook zelf aan de slag te gaan. Met www.weekvanhetwerkgeluk.nl bieden we een platform waarop alle initiatieven in Nederland gebundeld worden en waar je een totaaloverzicht vindt van alles wat er te doen is in die week, op het gebied van werkgeluk. We doen dit omdat het belangrijk vinden. Daar verdienen we natuurlijk helemaal niets aan. Daarom vragen we een kleine bijdrage zodat de kosten van ontwerp en website (hopelijk) gedekt kunnen worden. Wil je weten in welke andere landen de Week van het Werkgeluk gehouden wordt? Kijk dan hier!  

Hoe doe je mee?

Allereerst door het Manifest te ondertekenen. Hiermee geef je aan dat je werkgeluk belangrijk vindt. Daarmee sluit je je aan bij de groeiende groep mensen en organisaties die het belang van werkgeluk onderstreept en bereid is om daar energie in te stoppen. Het delen van dit geloof heeft als doel om het bewustzijn nog verder te verspreiden. Wil je meer doen? Graag!

Kom naar de Werkgeluk Unconference

Ben jij thought leader in jouw branche? Expert op gebied van werkgeluk? CEO of manager? Of fervent fan van werkgeluk als thema? En wil je mee praten over hoe werkgeluk in NL op de kaart kan komen te staan? Kom dan Werkgeluk Unconference in Amsterdam. Het doel van deze Unconference is om met elkaar tot betere ideeën te komen over hoe werkgeluk in Nederland normaal kan worden. Wat is een Unconference eigenlijk? Een plaats waar mensen bij elkaar komen om te praten over dingen die ze belangrijk vinden om met elkaar te discussiëren over mogelijke oplossingen. We gaan dus niet achterover leunen om naar powerpointslides te kijken en te luisteren naar een goeroe. Er zijn genoeg events waar dat kan. We gaan juist met elkaar in gesprek om te komen tot structurele oplossingen en verbetering. Je kan hier je kaart bestellen.

 

Organiseer een event in jouw organisatie!

Vind jouw organisatie werkgeluk belangrijk? Organiseer dan in jouw organisatie iets om werkgeluk op de kaart te zetten. In de toolbox vind je een checklist met ideeën, materialen en tips. Klik hier voor toolbox.

Of neem contact met ons op, we denken graag met je mee (mail naar fennande@happyoffice.nl en maartje@happyoffice.nl). Als je jouw event deelt via de website weekvanhetwerkgeluk.nl laat je aan de wereld zien waar jullie als organisatie mee bezig zijn. Goed voor je employer brand en vooral goed voor de trots en betrokkenheid van je medewerkers. Je kan je hier aanmelden.

Open je deuren tijdens een bedrijfsbezoek

Is jouw organisatie al volop bezig met werkgeluk en wil je jullie best practice delen? Daar worden we blij van! Stel dan je deuren open en organiseer een bedrijfsbezoek, rondleiding of open-stand-up om zo ook anderen te inspireren en jezelf als employer brand te laten zien. Wanneer je jouw activiteit hier aanmeldt, vermelden we deze op de site. Je regelt zelf het bedrijfsbezoek en bepaalt ook zelf of je er geld voor wilt vragen of niet. Tickets kan je bijvoorbeeld laten verlopen via eventbrite.nl.

 

Word ambassadeur van de Week van het Werkgeluk

Geloof jij in werkgeluk en wil je nog meer doen om werkgeluk op de kaart te zetten? Word dan ambassadeur van de Week van het Werkgeluk. Als ambassadeur
– heb je het manifest ondertekend en deel je dat met je netwerk
– enthousiasmeer je anderen om mee te doen!

Je kan je hier aanmelden.

 

 

Vergeet niet het manifest te ondertekenen!

Heb je nog vragen? Wil je overleggen of meedoen iets is voor jou? Neem dan even contact met ons op via fennande@happyoffice.nl of maartje@happyoffice.nl

Hartelijke groet,

Fennande en Maartje

 

 

De week van het werkgeluk is een initiatief van Happy Office.