Skip to main content

Bij Highcare doen ze al vanaf het begin mee met de Week van het Werkgeluk. Afgelopen jaar hebben ze elke dag iets leuk gedaan om het werkgeluk van de medewerkers op kantoor eens aan te pakken. Het hele kantoor stond vol met bloemen, er was de hele week lekkere thee en water met smaakjes. Alle collega’s werden verrast met Tony’s reep inclusief een mooie boodschap. De gehele week konden alle geluksmomentjes gedeeld worden op grote canvasdoeken op het kantoor. En ook dit jaar doet Highcare weer mee. Hoe? Daar gaan ze de komende week over brainstormen. We vroegen Evi van Highcare alvast waarom ze werkgeluk nou zo belangrijk vinden.

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk? 

Ik vind dat werkgeluk belangrijker is geworden dan ooit. Hoe houd je het leuk voor jezelf? Waar word jijzelf nu echt gelukkig van? Hoe kan jouw werknemer daar een bijdrage aan leveren? Als jouw werkgeluk wordt gewaarborgd door jouzelf en de werkgever geloof ik dat je niet alleen lekkerder in je vel zit, maar ook zeker productiever bent. Dit heeft zijn uitwerking op zowel werk als privé. Ik vind het erg belangrijk om mijn eigen werkgeluk hierin centraal te stellen en met mijn werkgever te bespreken waar wij elkaar kunnen vinden en beide dat geluk kunnen ervaren. 

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Ik ga in gesprek gaan met mijn werkgever. Wat betekent voor mij werkgeluk en wat zou ik hier graag anders in zien, zonder enkel alleen voor mijzelf te werken maar ook de organisatie ten goede te komen. Een dagje flexibel werken, 1 op 1 gesprek met mijn manager om elkaar eens goed bij te praten en plannen te maken voor de toekomst. Samen zitten met andere collega’s om mijn expertise te delen en hen verder te helpen met hun vraagstuk. Uiteenlopende onderdelen die bijdragen aan mijn werkgeluk. 

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk? En wat doen jullie met Werkgeluk in de rest van het jaar?  
Bij Highcare is het werkgeluk van onze professionals een van onze kernwaardes. Wij vinden het dan ook heel belangrijk om tijdens deze week te laten zien hoe en waarom wij dat stapje extra zetten voor onze zorgprofessionals, die bij ons in dienst zijn, maar ook de collega’s op kantoor. Een presentje, iets lekkers bij de koffie, persoonlijke aandacht door middel van een gesprek of kaartje. Ruimte voor een gesprek naast de drukke werkzaamheden. Vaak zit het extra werkgeluk niet in grote zaken, maar in de persoonlijke aandacht. Hiermee maken wij bij Highcare een groot verschil voor onze mensen. 
Wat gaan jullie precies doen? 
Concreet zijn we er nog niet helemaal aan uit wat we precies willen gaan doen. Zoals eerder genoemd zit dat hem in de extra aandacht voor onze mensen. Uiteraard willen wij hen ook deze week extra verwennen met waar zij behoefte aan hebben, dus daar gaan we de komende week over brainstormen. Wordt vervolgd.  
Wat wil je als boodschap meegeven?
Je eigen werkgeluk ligt nooit volledig bij jezelf, maar ook niet bij de werkgever. Zorg ervoor dat je in gesprek gaat en in gesprek blijft om jouw eigen werkgeluk te realiseren. Het zit hem vaak in de kleine dingen die het verschil kunnen maken. 
Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord