Skip to main content

In het Groothandelsgebouw in Rotterdam werken zo’n zestig man. En in de ochtend, als iedereen binnendruppelt – de één wat meer ochtendmens dan de ander – vang je gesprekken op over de lopende projecten, maar ook wat Feijenoord heeft gedaan dat weekend en hoe een bezoekje aan Brugge was.

Veel collega’s kennen elkaar goed, want ze werken er al jaren. Ieder heeft een eigen pad afgelegd, is gegroeid in zijn of haar vak en heeft nog steeds een duidelijk doel voor ogen. Met z’n allen maken we met plezier vakbladen, dossiers en online content voor professionals in elf verschillende vakgebieden.

Daarnaast zijn er de momenten van verbroedering. De vrijdagmiddagborrel in de stamkroeg, het jaarlijkse darttoernooi en de kerstborrel, waar we tijdens karaoke ontdekken dat er collega’s zijn die écht kunnen zingen. Wie had dat gedacht. Maar ook Prinsjesdag is er eentje, nog maar kort geleden. Op die dag werkt een heel team tot laat in de avond om al het nieuws goed over te brengen naar onze abonnees.

Je zou dus kunnen zeggen dat het bij Rendement wel goed zit met het werkgeluk. Maar wat betekent dat eigenlijk, die ietwat softe term? Werkgeluk is wat ons betreft een combinatie van doen wat je leuk vindt, de juiste hoeveelheid uitdaging, fijne collega’s, steun en vertrouwen om te leren en een privé-werkbalans die klopt.

En met de producten die we maken hopen we hierin bij te dragen. We geven handvatten om te groeien. Om je werk makkelijker en leuker te maken. Door nieuws en kennis te leveren, door e-learning en congressen aan te bieden en advies te geven. Dit doen we zo toegankelijk mogelijk. Helder geschreven, via verschillende kanalen en altijd voorhanden.

Het is een belangrijke, werkgeluk. Het kan iemand vleugels geven en een organisatie als een geoliede machine laten draaien. Daarom is Rendement partner van de Week van het Werkgeluk. We hopen dat werkgeluk overal op de agenda komt. En niet alleen door af en toe een onderzoek te doen en de cijfers te presenteren. Maar door te praten met elkaar, het beste uit mensen te halen en samen een doel voor ogen te hebben. Fijne werkweek!

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord