Skip to main content

Kim Hilgert en Griet Deca, founders van Tryangle, zijn niet alleen experts op het gebied van burn-out en vitaliteit, maar sinds januari 2018 ook officieel Werkgelukdeskundigen. Dus toen we hen vroegen ‘De Week van het Werkgeluk, die moet ook naar België, is dat iets voor jullie?’, zeiden ze volmondig ‘ja!’. Samen met Cevora zijn ze voortvarend aan de slag gegaan, en zijn er al een groeiend aantal organisaties  die mee doen. De website is www.weekvanhetwerkgeluk.be en www.semainedubonheurautravail.be voor de Franstaligen. Hieronder lees je hun verhaal.  

 

“Wij zijn Kim en Griet, founders van Tryangle bvba, beiden 39 jaar en heel happy dat we samen aan de slag kunnen rond Werkgeluk. We hebben elkaar ontmoet tijdens onze studies en sindsdien al flink wat watertjes doorzwommen, ook op het vlak van Werkgeluk. In het begin van haar carrière liep Griet heel fysiek vast in de ratrace van haar bestaan: na veel te veel werken voor veel te veel redenen die allesbehalve zinvol waren, blokkeerde haar linkerenkel op zo’n manier dat Griet niet meer kon meedraaien in de mallemolen van haar bestaan. En dat zette haar stevig aan het denken. Ook Kim heeft haar deel van de koek gehad om vandaag heel goed te beseffen hoe belangrijk Werkgeluk is: na een droomstart in het onderwijs kwam Kim zichzelf tegen, geveld door een stevige burn-out. Ook zij kreeg heel wat tijd om na te denken. En vandaag, zoveel jaren later, beseffen we heel goed hoe belangrijk Werkgeluk is – niets zo leerrijk als ervaringsgericht leren…”

 

Week van het Werkgeluk

“Toen Happy Office aanklopte bij Tryangle bvba met de vraag om de Week van het Werkgeluk uit te rollen in België moesten we dan ook geen seconde nadenken. Topidee! Waarom? De redenen zijn talrijk. First of all kunnen we in België nog heel wat leren van onze Noorderburen. Werkgeluk wordt in België vooral benoemd door de term ‘welzijn op het werk’ en daar hangt een eerder negatief sfeertje rond. Wij Belgen denken bij de term ‘welzijn op het werk’ in eerste instantie aan stress, burn-out, gezondheidsrisico’s, het niet aankunnen, taboe. En laat dat in Nederland nu net heel anders zijn. De woordkeuze alleen al is zoveel positiever! Dus hoog tijd om ook België mee op de positieve kar te krijgen.

En hoe doen we dat dan precies? Wel, door zoveel mogelijk bedrijven te vertellen over het prachtinitiatief van de Week van het Werkgeluk. We nodigen hen uit om Werkgeluk actief te ondersteunen door het manifest voor werkgeluk te ondertekenen, een activiteit te organiseren of ambassadeur te worden. De reacties zijn hartverwarmend en een ware golf van Werkgeluk komt zachtjes aanrollen in België. En enkel zo kunnen we de epidemie van stressproblemen en burn-out op een constructieve manier aanpakken. Ons uiteindelijke doel: dankzij Werkgeluk de happy ones in hun kracht houden en de stress-slachtoffers opnieuw in hun kracht helpen. Tegen 2025 willen we bij Tryangle 100001 mensen (opnieuw) in hun kracht hebben gezet – over een ambitieus doel gesproken!”

 

Do what you love

Ook bij Tryangle zelf doen we heel wat om ons eigen Werkgeluk en dat van ons team te koesteren. Alles start met onze samenwerking: we omringen ons met mensen die onze passie delen en op een gelijkaardige manier in het leven staan. Mensen waar we ons goed bij voelen en die ervoor zorgen dat we ons warm omringd voelen en in vertrouwen kunnen werken. Onze samenwerking geven we vorm in een heel kleurrijke overeenkomst met alle ruimte voor ieders eigenheid en een paar basisprincipes. Een aantal collega’s werken met een vast contract bij ons, een aantal anderen in een freelance statuut, maar de uitgangspunten zijn voor iedereen dezelfde:

  • Do what you love (bij elke opdracht die we binnenkrijgen, stellen we de vraag wie er zin in heeft)
  • Het werk is gedaan wanneer het werk gedaan is (we tellen geen uren en hebben geen saldo aan vakantiedagen)
  • (Not) happy? Talk about it!

 

Positieve focus

Als we één boodschap willen meegeven rond Werkgeluk, dan is het een hele mindful boodschap: The time is now! Hoe moeilijk het soms ook is, durf je focus op positief zetten en genieten van elke seconde. Time flies when you’re having fun en net die fun doet je met een goed gevuld hart naar huis keren van je werk zodat je heerlijk opgeladen bent om thuis te genieten met de VIP’s in je leven en zo krijgt Werkgeluk een gouden randje en hoor je bij het woord steeds als echo “opperste geluk”!

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord