Skip to main content

Friesland zet werkgeluk op 1. Vier enthousiastelingen gaan actief met werkgeluk aan de slag: Tineke Hooijsma, Martha Buning, Annemieke Mintjes en Antoinette Overzet. We vroegen hen naar het hoe en wat.

Tijdens de Week van het Werkgeluk gaan jullie een bedrijvencarrousel organiseren. Wat is dat precies?

De Week van het werkgeluk gaat niet over ons, maar over de mensen in de organisaties die hier al goed mee bezig zijn. Daarom organiseren wij een bedrijvencarroussel: organisaties kunnen daarbij in hun eigen bedrijf een podium bieden aan hun eigen én ons netwerk om hun verhaal te vertellen en te laten zien wat werkgeluk voor hen betekent en hoe zij hiermee bezig zijn. Zo inspireren ze anderen en kunnen we samen de vonk van werkgeluk laten overspringen!

 

Wat is voor jullie de reden je in te zetten voor meer werkgeluk in Noord NL?

We komen er steeds meer achter dat het niet gaat om méér en méér resultaat behalen, maar om hóe je dat doet. Uit de recente monitorarbeid.nl kwam naar voren dat 57% van de werkende mensen behoefte heeft aan het aanpakken van werkdruk, en dat 17% van de 25-35 jarigen al burnoutklachten heeft. Wij werken er graag aan om te voorkomen dat mensen uitvallen, te zorgen dat ze lekker in hun vel zitten en werk doen dat bij ze past. Uit onderzoek blijkt immers dat het lonend is voor organisaties als zij investeren in hun mensen.

 

Wat doe je zelf om je werkgeluk te vergroten?

Wij stellen in alles wat we doen onze kernwaarden centraal. Wij werken op basis van vertrouwen. Onze vrijheid in het ondernemen vinden we belangrijk, maar dat doen we wel in verbinding met elkaar. We staan voor doenken: dat is doen en denken tegelijk (we blijven dus niet eindeloos praten als we ideeën hebben). En plezier en creativiteit zijn de rode draad in wat we doen! Dicht bij onszelf blijven door onze waarden te ‘leven’ zorgt bij ons voor werkgeluk.

 

Wat wil je als boodschap meegeven? 

Werken aan werkgeluk hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Je hoéft niet gelijk je baan op te zeggen als het niet lekker gaat. Maak het klein en begin bijvoorbeeld met het aanspreken van die ene collega die de sfeer bepaalt op de afdeling. Of maak bespreekbaar dat je liever een uurtje later begint, zodat je ’s ochtends meer rust voor de kinderen hebt. Het gaat er wel om dat je zélf stappen zet. Jij bent aan zet. Laat je niet tegenhouden, durf en doe!

 

Wie zijn jullie en wat doen jullie (behalve dit dus ;-))

Wij zijn een co-creatie van LoopbaanSneek (Tineke Hooijsma en Antoinette Overzet) en Gelukwerkt.frl (Annemieke Mintjes en Martha Buning). Wij zijn allemaal zelfstandig en hebben onze eigen klantenportefeuille. Tineke en Antoinette ondersteunen, trainen en coachen medewerkers in hun loopbaan en adviseren organisaties met personele vraagstukken. Annemieke en Martha zijn facilitators en coaches gericht op leuker en slimmer werken. We hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke drive: werkgeluk tot primaire arbeidsvoorwaarde te maken in Friesland, met andere woorden: Werkgeluk op 1!

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord