Skip to main content

Bij Experius weten ze alles van Werkgeluk. Evelien Veenman, CHO,  houdt zich al jaren bezig met dit onderwerp en past wat ze heeft geleerd, hoort bij anderen en zelf bedenkt toe in de organisatie. Wat werkt wel bij Experius en wat niet? Die vraag krijgt ze vaak en tijdens de Week van het Werkgeluk mag jij bij Experius op bezoek om haar antwoorden te horen! Meld je hier aan. We vroegen Evelien waar die focus op werkgeluk van haar vandaan komt.

 

Evelien, vanwaar al die aandacht van jou voor werkgeluk, wat heb je met het onderwerp werkgeluk? 

Zo’n 15 jaar geleden is mijn interesse opgewekt in positieve psychologie. Vanuit een persoonlijke zoektocht naar meer positiviteit in mijn eigen leven. Ik merkte dat ik vooral gefocust was op wat ik niet kon en alles wat minder goed ging. Dit moet anders dacht ik, hoe meer ik over positieve psychologie te weten kwam, hoe enthousiaster ik werd. Uiteindelijk heeft deze zoektocht mij geleid naar werkgeluk!

Ruim 3 jaar werk ik nu als Chief Happiness Officer bij Experius, een e-commerce bedrijf in Utrecht. Hier heb ik de ruimte gekregen om mijn passie volledig uit te werken.

 

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Luisteren naar mijn intuïtie, vaak genoeg afvragen wat geeft mij energie? Focus op mijn krachten en vanuit daar handelen. Voor mij is het belangrijk om autonomie in mijn werk te ervaren. Wanneer ik het idee heb dat dit vermindert, zorg ik ervoor dat ik dit aangeef en dicht bij mezelf blijf.

 

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk? 

Het hogere doel van Experius is ‘een leidend voorbeeld zijn in gelukkig organiseren’. Wij zijn zo gepassioneerd over werkgeluk dat we graag al onze ervaring delen met iedereen die het wil horen. In de hoop dat werkgeluk de norm wordt binnen en buiten Nederland.

 

Wat gaan jullie precies doen?  

Wij gaan onze ‘best practices’ delen op het gebied van werkgeluk. Tijdens het bedrijfsbezoek krijg je ieder plekje bij Experius te zien en deelt onze Chief Happiness Officer Evelien Veenman alle kennis over werkgeluk en het neerzetten van een positieve organisatiecultuur.

 

Wat wil je als boodschap meegeven?

Werkgeluk is voor iedereen weggelegd én je kan er vandaag nog mee beginnen!

 

Aanmelden? Dat kan hier! Het bedrijfsbezoek vindt plaats op donderdag 26 september op het kantoor van Experius in Utrecht, van 16.30 tot 17.00 uur.

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord