Skip to main content

Draag je steentje bij! Gastblog van Helene Amptmeijer en Esther Bakhuizen

 

Vorige week hadden wij, Helene Amptmeijer en Esther Bakhuizen, het over het groeiend aantal mensen dat niet goed op zijn of haar plek zit of bijna in een burn-out zit. Ook op een steeds jongere leeftijd. En wat voor een effect dit heeft, niet alleen op de persoon, maar ook op zijn of haar omgeving én de maatschappij. Dat gaat ons aan het hart. En daar móeten we iets mee.

We vroegen ons af wat wij daaraan zouden kunnen doen, hoe wíj ons steentje hierin kunnen bijdragen… Met z’n tweeën zetten we daarom een eerste stap. Zo bieden we hier tijdens de week van het Werkgeluk een gratis coachtraject aan (op LinkedIn). Daar zijn dan in ieder geval al twee personen op weg geholpen.

 

Je steentje bijdragen

Maar daarnaast willen wij jou als lezer vragen na te denken hoe jij ook steentje bij kunt dragen. Het doel van #jesteentjebijdragen is om op een toegankelijke manier werkgeluk voor meer mensen weer bereikbaar te maken. Door simpelweg iets aan te bieden aan een ander, iets wat bij jou past, wat je goed kan of wat je al op de plank hebt liggen. Bijvoorbeeld een coachtraject, een online training of misschien wel gewoon een goed gesprek met je collega die dat nodig heeft … dat kopje koffie, die arm om de schouder, het gesprek aangaan met jouw medewerker over werkdruk, wat dan ook! Iets waarmee jij voor iemand anders het verschil kunt maken.

Zo kunnen we de wereld een klein beetje mooier maken. En direct ook bewustwording creëren door bij jezelf na te gaan of je zo’n traject zou willen.

Deze post is voor jou bedoeld: als werkgever, als werknemer, als iemand die zich ervan bewust wordt of je nog wel op je plek zit en wat je daarmee wilt, als mens. Laat je het weten?

Het is deze week “de week van het Werkgeluk” en we zijn blij #jesteentjebijdragen te kunnen koppelen aan dit mooie initiatief. Doe jij mee?

Kijk hier op LinkedIN over hoe je mee kunt doen

Esther Bakhuizen LinkedIn

Helene Amptmeijer LinkedIn

 

 

 

 

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord