Skip to main content

Een derde van de wereld is niet gelukkig op het werk

Om gelukkig te zijn op het werk moeten mensen meer dan één echt goede dag per week op het werk hebben. Uit internationaal onderzoek naar het aantal goede dagen op het werk blijkt dat wereldwijd 1/3 van de respondenten hier niet gelukkig is, 6,3% zelfs zeer ongelukkig. In Nederland is het iets beter. Daar is maar 27,9% ongelukkig en slechts 2,8% heel ongelukkig.

Dit is een van de uitkomsten uit het wereldwijde onderzoek dat Woohoo Inc. (en partners) samen met Happy office deze zomer heeft gehouden in aanloop naar the International Week of Happiness at Work. In totaal hebben 2558 mensen wereldwijd meegedaan, waarvan er 235 uit Nederland.

Top 5
Uit het onderzoek blijkt verder dat hoe hoger mensen op de carrièreladder staan, des te meer goede dagen zij per week op het werk ervaren. De top vijf van redenen voor goede dagen is: 1. Betekenisvolwerk doen; 2. Vrijheid om het werk op eigen manier te doen; 3.Trots; 4. Plezier maken met collega’s; 5. Dingen doen die je leuk vindt. Voor Nederlanders is deze top vijf iets anders. Op 1 staat vrijheid, op 2 dingen doen die je leuk vindt, op de 3e plaats betekenisvol werk, op de 4e plaats plezier maken met collega’s en op de 5e voortgang boeken.

Effect
Wat overall niet leidt tot meer goede werkdagen zijn salaris/bonussen, promotie, opslag, hulp van de manager, secundaire arbeidsvoorwaarden en de werkomgeving. Het effect van goede dagen op het werk is dat mensen meer energie hebben, meer geluk en minder stress ervaren en productiever en hulpvaardiger zijn. Mocht je interesse hebben in meer gegevens, neem dan even contact met ons op.

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord