Skip to main content

Tamara Tielen; op haar LinkedIn profiel vind je: energiek, vrolijk, creatief, verbindend. Spot-on. Precies zoals we haar ruim een jaar geleden leerden kennen op een zonnig terras in Deventer. Haar Business Experience Center Dazzle traint teams, leidinggevenden en groepen op het gebied van slim, leuk, effectief samenwerken. En ze doen mee met de Week van het Werkgeluk. We vroegen Tamara waarom. 

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk? 

Ik heb een aantal jaren geleden werkgeluk zelf voor het eerst ervaren! Ik mocht in een groeiende organisatie als Happiness Officer aan de slag en heb mogen mee bouwen aan een optimistische, positieve cultuur en daarmee ook aan Employer branding. Destijds een minder bekend onderwerp en het is mijn geluk geweest dat ik daarin mijn visie en aanpak op mens, werk en organisatie verder inhoud heb kunnen geven. Mijn werkgeluk is daar begonnen en ik wens het iedereen toe!

Ik zie in geluk dat elke mens van waarde is voor zijn of haar omgeving en dat, in de omgang met de mensen om je heen, respect en optimisme centraal staan. Hierdoor ervaar je ondersteuning en geloof in het realiseren van jouw ambities en dromen. Natuurlijk is Werkgeluk vooral wat je ervaart in je werk en hoe je zelf dat geluk zoekt en invulling geeft. Dat doe je in de organisatie met je klanten, je collega’s, leidinggevende en jouw teamgenoten.

 

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Elke dag ben ik blij met de start van mijn eigen bedrijf. Ik heb 6 collega’s met allemaal hun eigen expertise en mijn werkgeluk neemt elke keer toe wanneer we direct zien wat we niet zonder elkaar hadden kunnen doen. Omdat we nog aan het groeien en ontwikkelen zijn, is dit een pad waar we zoveel van leren en waar we, met wat hobbels en bobbels, elke keer weer zien dat het tot successen leidt.

 

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk?

Ik gun elke organisatie werkgeluk. Dat begint met een kennismaking op het onderwerp en de nieuwsgierigheid om te bekijken hoe je dit in je eigen organisatie kunt aanjagen. De positieve uitkomsten van werkgeluk ga je van daaruit ervaren en zo wordt het een voelbaar element in je organisatie.

 

Wat gaan jullie precies doen? 

Wij gaan ondernemers laten kennismaken met Werkgeluk, wat het inhoudt en hoe je dit in je bedrijf kunt aanwakkeren. We hebben in de ‘Week van het Werkgeluk’ verschillende programma’s voor de ondernemer en voor de medewerker. Iedereen kan een optimistische, positieve en lerende bijdrage leveren dat leidt naar meer werkgeluk!

 

Wat wil je als boodschap meegeven?

Ik geloof dat werkgeluk geen cadeautje is dat je als organisatie aan je medewerkers brengt. Werkgeluk vloeit mijns inziens voort uit een optimistische mindset, een effectieve inrichting van de organisatie, met een waardevol doel voor ogen en met oprechte aandacht voor de mens als onderdeel daarvan. Het zoeken naar een effectieve inrichting van teams en de medewerkers daar expliciet bij betrekken brengt werkgeluk dichter in je organisatie. Iedereen kan zo persoonlijk leiderschap ervaren en zo gaan ontdekken waar werkgeluk kan ontstaan.

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord