Skip to main content

Het Parktheater heeft geluk hoog in het vaandel staan, zowel het werkgeluk van de medewerkers, als geluk voor de burgers van Eindhoven en ver daarbuiten. En bij de allereerste Week van het Werkgeluk in 2018 doet het Parktheater natuurlijk mee. Hoe is dat nou allemaal zo gekomen? We gaan in gesprek met Marjon Reus, virusverspreider Geluk van het Parktheater. 

 

Marjon, waarom zijn jullie toch zo bezig met geluk? 

Parktheater Eindhoven wil bijdragen aan een ‘raakbare samenleving’ en aan meer geluk voor de inwoners van Eindhoven. Het Parktheater is een broedplaats voor creatief denken, wat al mooie en betekenisvolle projecten heeft opgeleverd voor de regio en o.a. het Go Grow GroeiGesprekSpel voor het bedrijfsleven. De medewerkers van Parktheater Eindhoven ontwikkelden zelf een methode voor gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers die inspireert en ergens toe leidt: het Go Grow GroeiGesprekSpel. Go Grow is het spel dat de dialoog tussen medewerker en leidinggevende wil verbeteren. Voor wie nog niet zo goed met de ander praat, dé kans om in gesprek te raken. Voor wie al wel goed met de ander praat, een kans om echte persoonlijke verbeterslagen te maken. Het innovatieve spel is heel breed inzetbaar en past helemaal in het ‘nieuwe beoordelen’ volgens de normen van de toekomst. Spelenderwijs in gesprek over Know, Flow, Glow en Grow om de beste versie uit je medewerker te halen of uit je team.  Behalve werken aan het verhogen van het interne werkgeluk, heeft het Parktheater i.s.m. geluksambassadeur Leo Bormans, Fontys studenten en bewoners de geluksplekken van Eindhoven in beeld gebracht. Er werd een St. Geluk voor Eindhoven opgericht gericht op nog meer samenwerking voor het verhogen van het geluk van de inwoners. Mede via een jaarlijkse Dutch Happiness Week is werken aan geluk niet meer weg te denken in de innovatieve regio Eindhoven.

 

Wat hebben je zelf met het onderwerp werkgeluk? 

Marjon: Het 50-jarig bestaan van Parktheater Eindhoven vierden wij in 2015 met Geluk als thema, dat dit zou veroorzaken dat ik helemaal gegrepen zou worden door Geluk, had ik toen niet kunnen bedenken. Als Parktheater uitdragen hoe belangrijk je het geluk van de inwoners van je regio vindt, levert ons een volledig nieuw netwerk. Werkgeluk stimuleren in bedrijven met als basis het Go Grow GroeiGesprekSpel (ontwikkeld door de Parktheater medewerkers) is iedere keer een feestje. Bedrijven kennis laten maken van de kracht van natuur en aangeven hoe wij willen meedenken in communicatieve uitdagingen in het bedrijfsleven.

 

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Ik ben de Virusverspreider Geluk van het Parktheater, tja volgens mij zegt dat op zich al veel. Door mijn positieve invloed besmet ik letterlijk organisaties om een start te maken met het introduceren van werkgeluk. Ik ben vooral geen coach, maar iemand die puur vanuit positieve praktijkvoorbeelden het belang van werkgeluk toepassen aantoont.

 

Waarom doen jullie als Parktheater mee met de Week van het Werkgeluk?

Als je als Parktheater samen met Fontys de Dutch Happiness Week organiseert, dan doen wij hier natuurlijk zeker aan mee. Wij openen graag onze deuren om bedrijven  te inspireren.

 

Wat gaan jullie precies doen?

Tijdens het bezoek aan het Parktheater maak je kennis met mij en met Antonio Philips, de Cijfer(k)raker/Chief Happiness.  Geluk en cultuur hebben als gemeenschappelijke deler dat het bijdraagt aan gezondheid, mentaal en fysiek welzijn en betrokkenheid creëert. Ook ontstaan er nieuwe verbindingen. Deze nieuwe creatieve samenwerkingsverbanden leveren een positieve bijdrage aan het vormgeven van de samenleving en zorgen voor een positieve flow. Daar zullen we iets over vertellen tijdens het bezoek. Wij vragen voor deze presentatie en rondleiding geen entreeprijs, maar stellen het op prijs als de deelnemers na afloop een vrijwillige bijdrage achterlaten voor ons innovatiefonds thinX.

 

Wat wil je als boodschap meegeven? 

We leven in een tijd met veel te veel burn-outs bij zelfs hele jonge mensen, de bevlogenheid is in menig organisatie ver te zoeken bij de medewerkers. Als werkgeluk aantoont dat hier in no time verbeteringen optreden, dan moet je als bedrijf de juiste conclusies trekken.

 

Wil jij tijdens de Week van het Werkgeluk  binnenkijken bij het Parktheater en kennismaken met deze inspirerende mensen en omgeving? Meld je dan hier aan! 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord