Skip to main content

Werkgeluk en ondernemen, gaat dat samen? Priscilla en Conny gaan er over in gesprek tijdens de Week van het Werkgeluk. Ze organiseren een bedrijfsbezoek bij Softstream in Drachten met een informele lunch. Daar bespreken ze het onderwerp met andere ondernemers om van elkaar te leren en samen verder te komen. Wat een topidee. Meld je aan om mee te doen! Waarom doen ze dit eigenlijk? We vroegen het hen…

Wat heb jij zelf met het onderwerp werkgeluk?

Priscilla: Werkgeluk zou voor iedereen als vanzelfsprekend moeten zijn. Wat mij betreft mag iedere school aandacht besteden aan Werkgeluk. Het gaat niet om die job met dat geweldige salaris. Doen waar je passie ligt, daar gaat het om!

Conny: Werkgeluk is voor mij: Gelukkig zijn met je werk, in ons geval gelukkig zijn als ondernemer, gelukkig zijn met je eigen bedrijf. Ik voel me bevoorrecht om een eigen bedrijf te hebben. De vrijheid en het zelf mogen bepalen van doelstellingen en welke weg je wilt inslaan, daar wordt ik heel gelukkig van. Maar ook het van een klant horen hoe blij ze met je zijn, en dat jij ze hebt kunnen helpen. Dat is toch fantastisch. Natuurlijk zijn er ook minder leuke kanten, maar het Werkgeluk wint dat altijd!

Wat doe jij om je eigen Werkgeluk te vergroten?

Priscilla: Doen waar mijn passie ligt en luisteren naar mijn gevoel.

Conny: Me af en toe even terugtrekken, vertragen noemen ze dat ook wel. Een weekje naar bijvoorbeeld Portugal. Alleen, met mijn laptop. Waar sta ik nu, waar wil ik naar toe en wat moet ik doen omdat te bereiken. Maar ook even genieten en stil staan wat heb ik al bereikt. En wekelijks gaan sporten, en afspreken met een collega ondernemer. Dat vergroot mijn Werkgeluk.

 

Waarom doen jullie mee met de Week van het Werkgeluk? 

Samen sparren we wekelijks over ondernemen. We formuleren en bewaken elkaars doelstellingen en geven elkaar opbouwende tips. Deze meetings zorgen voor een enorm stuk werkgeluk. We vinden het tijd worden om met andere ondernemers over werkgeluk te praten. Met onze klantreizen en diensten zorgen wij ook voor een stuk werkgeluk bij onze klanten. We delen graag onze aanpak en zijn ook benieuwd hoe andere ondernemers met werkgeluk van zichzelf, medewerkers en producten/diensten omgaan.

 

Wat gaan jullie precies doen?

In een informele sfeer tijdens het lunchbuffet de vraag stellen, hoe bezorg jij jezelf het Werkgeluk als ondernemer? En deze ervaringen met elkaar delen om ons Werkgeluk te kunnen vergroten.

 

Wat wil je als boodschap meegeven?

Priscilla: Door kritisch naar onze klantreis te kijken en deze rigoureus aan te passen hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan werkgeluk bij onze klanten en haar medewerkers. Start met kleine stappen, spreek net als Conny en mij regelmatig af met een collega-ondernemer. Dat geeft zoveel positieve energie.

Conny: Klopt wat Priscilla zegt. Mijn boodschap is dan ook; Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Een term uit de sport, maar dat geldt ook zeker voor ondernemers

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord