Skip to main content

Supertrots is Linda Cazemier, op hetgeen er allemaal georganiseerd is binnen Aegon in de Week van het Werkgeluk. En terecht. Vorig jaar deed ze de belofte om het komende jaar mee te doen. Dat heeft ze gedaan en niet zo’n beetje ook. Niet alleen doen zowel de vestigingen in Den Haag als Leeuwarden mee, maar ze verbond ook nog de buren aan het thema. #metrechtsupertrots! Ze schreef aan ons wat ze in grote lijnen van plan zijn, en de organisatoren stellen zichzelf ook nog voor.

“Werkgeluk loont. In de eerste plaats voor jezelf. Want als je gelukkig bent, ben je gezonder, vitaler, vrolijker, socialer en succesvoller. Werkgeluk gaat over betekenisvol werk, goede relaties, ontwikkeling en plezier maken. Maar ook voor organisaties. Gelukkige medewerkers zijn meer betrokken, productiever, coöperatiever, creatiever en innovatiever. Ze zijn minder vaak ziek en hebben minder kans op een burn-out. Laten we met elkaar op het werk ruimte creëren voor plezier, waardering, positieve feedback, gave uitdagingen, vertrouwen, betekenisvolle resultaten en eigen verantwoordelijkheid. Daarom doen wij mee aan de Week van het Werkgeluk!

Diverse activiteiten

Vanuit de Aegon platformen Leeuwarden Beweegt en iMove bieden wij diverse activiteiten aan die in het teken staan van de week van het werkgeluk. Deze verschillen per locatie maar hebben allen een raakvlak met werkgeluk. Welke activiteiten komen er dan? We bieden workshops aan die gaan over werkgeluk, over work-life balance, je kunt een lunchwandeling maken of meedoen met het rad van geluk.

 

Samenwerking in Leeuwarden met “de buren”

Een aantal organisaties in de panden van de Sophialaan tot aan de Snekertrekweg, zoals Aegon, de Friesland, Achmea en AppMachine besteden gezamenlijk aandacht aan de week van het werkgeluk. Elke organisatie biedt een workshop, lezing of activiteit aan op het gebied van werkgeluk. Dat varieert van gelukswandelingen vanuit het VVV kantoor Leeuwarden, stoelmassages tot het onderzoeken hoe je sterk te werk gaat. De medewerkers van de deelnemende organisaties kunnen deze activiteiten bezoeken. Ook Sodexo Leeuwarden doet mee met een speciaal werkgeluk weekmenu. Op deze wijze delen we kennis, ervaring en inspiratie met elkaar.

 

Met wie organiseer je dat dan allemaal, Linda?

Met een heleboel mensen! Een aantal stellen zich hieronder voor en vertellen over waarom ze mee doen met de Week.

 

Nienke Smits; Schade regelaar Inkomen, Aegon Den Haag

Wat is je drijfveer om mee te doen aan de organisatie van de week van het werkgeluk?

Ik ben ervan overtuigd dat werkgeluk bijdraagt aan meer energie. Ik hoop dat we ons samen bewuster worden van wat ons gelukkig maakt op de werkvloer. Soms zijn het kleine aanpassingen die het verschil maken om energiek de dag door te komen.

 

Wat is werkgeluk voor jou?

Werkgeluk is voor mij aandacht voor jezelf en aandacht voor elkaar.

 

Welke tip heb je voor werkgeluk?

Zoek de balans tussen energiegevers en energievreters en ga daar over in gesprek

 

Ilja Kopens; Allround medewerker hypotheken, Aegon Leeuwarden

Wat is je drijfveer om mee te doen aan de organisatie van de week van het werkgeluk?

Ik heb sfeer op het werk altijd een belangrijk iets gevonden. Ik merk dat ik beter presteer als ik me op mijn gemak voel. Ik voel me op mijn gemak als de sfeer goed is. Ook is de drempel lager om elkaar aan te spreken op gedrag en/of manier van werken als de sfeer goed is. Een goede sfeer begint natuurlijk bij gelukkige medewerkers. Dat wil ik graag promoten en daarom ben ik graag actief in dit soort initiatieven.

 

Wat is werkgeluk voor jou?

Met plezier naar je werk kunnen, je veilig voelen. Af en toe een lolletje trappen, maar ook serieuze discussies kunnen voeren. Elkaar aanvullen, helpen, verbeteren en goede samenwerking. Transparant zijn in geleerde lessen, om elkaar te verbeteren in plaats van gaan voor je eigen winst.

 

Welke tip heb je voor werkgeluk?

Wees direct in wat je van iemand verwacht, in plaats van overal omheen te draaien. Wat jou gelukkig maakt op je werk, hoeft een ander niet gelukkig te maken. Door daar open en eerlijk in te zijn, kun je rekening houden met elkaar en samen voor een goede sfeer zorgen.

 

Irene Belder; secretaresse Asset Liability Management & Methodology en Capital Management, Aegon Den Haag

Wat is je drijfveer om mee te doen aan de organisatie van de week van het werkgeluk?

Ik werk graag mee omdat ik het leuk vind om naast mijn reguliere werk actief te zijn en iets toe te voegen aan de diverse activiteiten binnen Aegon en zo kom ik in contact met diverse collega’s

 

Wat is werkgeluk voor jou?

Lachend de werkdag beginnen en lachend weer naar huis

 

Welke tip heb je voor werkgeluk?

Deel positiviteit

 

Linda Cazemier; management assistent en werkgeluk coach, Aegon Leeuwarden

Wat is je drijfveer om mee te doen aan de organisatie van de week van het werkgeluk?

Wat zou het mooi zijn als we elke deelnemer iets mee kunnen geven op het gebied van persoonlijk inzicht, ontwikkeling en wendbaar zijn. Maar ook hoe je door kleine momentjes meer plezier op de werkvloer kunt hebben. Dat ene kleine vonkje wil ik graag ontsteken.

 

Wat is werkgeluk voor jou?

Werkgeluk zit voor mij in kleine dingen. Een goed gesprek met je collega, stilstaan bij een resultaat wat gehaald is, een compliment uitdelen aan je collega. Maar ook datgene doen wat je goed kunt, waar je plezier en energie uit haalt.

 

Welke tip heb je voor werkgeluk?

Denk niet te groot en begin klein. En doe het gewoon!

 

Esther van de Hoorn; adviseur interne communicatie, De Friesland, Leeuwarden

Wat is je drijfveer om mee te doen aan de organisatie van de week van het werkgeluk?

Omdat het organiseren van zo’n week voor mij bijdraagt aan werkgeluk. Dit te kunnen doen voor collega’s en mijzelf geeft veel voldoening.

 

Wat is werkgeluk voor jou?

Werkgeluk zit m voor mij in kleine dingen, een uitnodiging voor een lunchwandeling, je collega’s verrassen door eens iets te doen wat ze niet van mij verwachten.

 

Welke tip heb je voor werkgeluk?

Sta eens heel kort stil en kijk om je heen. Besef jezelf hoe je je voelt.

 

Janne Rins de Jong, Coördinator Acceptatie Hypotheken, Aegon Leeuwarden

Wat is je drijfveer om mee te doen aan de organisatie van de week van het werkgeluk?

Ik merk dat er best veel mensen zijn die zich afvragen of ze wel op de goede plek zitten qua werk en zich daar niet prettig bij voelen. Als coach en leidinggevende zie ik die mensen worstelen. Hoe mooi is het om ze een beetje op weg te helpen richting meer werkgeluk? Daarom ben ik mee gaan helpen met de organisatie van deze week.

 

Wat is werkgeluk voor jou?

Werkgeluk voor mij is de dingen kunnen doen die ik echt belangrijk vind. Die passen bij mijn waarden en waar ik dus het meeste energie van krijg.

 

Welke tip heb je voor werkgeluk?

Ga nou eens goed nadenken over wat jij echt belangrijk vindt. En dat gaat verder dan “leuke collega’s” en “een goede sfeer”. Dat is natuurlijk ook belangrijk, maar wat zijn nou jouw eigen waarden? Waarvoor kom jij ’s ochtends je bed uit? En kom je daar zelf niet uit? Misschien kan een coach je verder helpen.

 

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord