Skip to main content

10 onverwachte ideeën voor meer werkgeluk

In een wereld waarin werk een groot deel van ons leven in beslag neemt, is het streven naar werkgeluk meer dan alleen een trendy concept; het is een cruciale sleutel tot succes en welzijn. Hieronder vind je 10 onverwachte (en best rare) ideeën voor meer werkgeluk, ter inspiratie.

1. Als ik de directeur was…  Organiseer een sessie met medewerkers waarin zij kunnen brainstormen over wat zij zouden verbeteren in de organisatie. Als ik de directeur was… sorteer met elkaar de ideeën op haalbaarheid en effectiviteit. ook de stomste ideeën kunnen weer leiden tot een goed idee. Presenteer alle ideeën aan de directie. En directie: LUISTER en doe er je voordeel mee.

2. Elke dag een raadsel: Hang elke dag raadsels op alle koffiemachines door het pand. Nummer de raadsels en stimuleer mensen om ALLE raadsels op te lossen. Samen vormen de eerste woorden een zin en de winnaar, die krijgt natuurlijk iets leuks! (geef mensen vooraf een stappenteller dan zie je ook nog waar je het voor doet om naar de andere kant van het pand te lopen)

3. Burotombola: Als je binnenkomt op kantoor trek je een nummertje en dat bepaalt welk bureau vandaag jouw werkplek is. Ga dan ook lunchen met je buurman of buurvrouw van vandaag. Je zult zien dat een andere werkplek andere ideeën met zich mee brengt.

4. Teammeetingshuffle: Bij elke teammeeting zit vandaag iemand van een ander team om te observeren: hoe loopt deze vergadering eigenlijk? Wat kan er beter? De observator breng verslag uit aan het hele team aan het eind van de meeting.

5. Nodig iedere dag een leuke spreker uit: Nodig experts uit om te spreken over onderwerpen als welzijn, veerkracht en geluk, slapen of gezond eten tijdens lunchtijd. Aan het eind delen de deelnemers met elkaar wat ze gaan doen en schrijven dat op posters op de muur. Alle goede voornemens geven je weer ideeën voor volgend jaar.

6. Dagje meelopen: Geef werknemers de kans om een dag lang mee te lopen met een collega, ze mogen zelf kiezen met wie.

7. Omgekeerde Rollen Dag: Laat werknemers een dag de rollen omdraaien met hun leidinggevenden. Ze kunnen beslissingen nemen en hun baas ‘managen’. Het kan een frisse kijk geven op de uitdagingen van leiderschap.

8. Vrijdag Verkleeddag: Op vrijdag in de Week van het Werkgeluk mag iedereen verkleed komen als je favoriete stripfiguur, superheld of filmkarakter.

9. Geheime Vakantie: Lanceer het concept van de “geheime vakantie” waarbij werknemers op een willekeurige dag vrij krijgen zonder voorafgaande aankondiging. #spannend

10. Dag van de Stilte: Stel een dag (of een uur) in waarop communicatie beperkt is tot geschreven berichten en gebaren. Dit kan de waardering voor effectieve communicatie vergroten en tegelijkertijd een komische sfeer creëren. En nodig ook de sign language bartenders uit om vandaag de koffiebar te bemensen

Misschien zijn sommige van deze ideeën wel een beetje heel gek 😉 Maar wat kan je bedenken in deze lijn waar jullie dit jaar veel plezier mee gaan hebben?

 

Fennande van der Meulen

Author Fennande van der Meulen

More posts by Fennande van der Meulen

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord